ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι επιθέσεις και τα εμπρηστικά σχόλια του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της
Ελλάδας, καθώς κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου. Την ίδια στιγμή που δείχνει να προσπαθεί να αντλήσει πολιτική υπεραξία από τον θάνατο των 50 μουσουλμάνων στην τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας -με συνεχείς αναφορές σε προεκλογικές ομιλίες- η αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας είναι το επόμενο «αγαπημένο» του θέμα.

«Παίζονται παιχνίδια για τα πετρέλαια της ανατολικής Μεσογείου»

Παίζονται παιχνίδια για τα πετρέλαια της ανατολικής Μεσογείου, κατήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία του σήμερα 22 Μαρτίου στην Κόνια (Ικόνιο) της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε τη φράση του δράστη της επίθεσης της Νέας Ζηλανδίας στο μανιφέστο του με την οποία απειλούσε την Τουρκία λέγοντας ότι «δεν θα μπορείτε να ζήσετε στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

«Και τώρα ο γιος του ηγέτη του Ισραήλ, αυτόν που τον λένε Νετανιάχου, λέει τα ίδια πράγματα. Τα ίδια πράγματα λέει. Και τώρα, κοίτα, κάνουν ένα νέο βήμα. Ποιο είναι αυτό το νέο βήμα; Συναντώνται και παίζουν παιχνίδια για τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.


«Όποιος πάει να μας διώξει από την Κωνσταντινούπολη θα φύγει με φέρετρο»
«Την "Ιστανμπούλ" δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1.000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στα Δαρδανέλλια.

«Δεν θα μετατρέψετε την Ινσταμπούλ σε Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε.
«Οι παππούδες σας ήρθαν εδώ… κι επέστρεψαν σε φέρετρα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα σας στείλουμε πίσω όπως τους παππούδες σας».

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Αιγαίου και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματά μας» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν και να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας».


Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας: «Δοκιμάζουν τη χώρα μας ακόμη και 16.000 χιλιόμετρα μακριά στη Νέα Ζηλανδία».

Να σημειωθεί ότι χθες ο Τούρκος πρόεδρος επιστράτευσε για άλλη μια φορά τον εθνικισμό προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους των Τούρκων, βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Κατά την προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη, ο «σουλτάνος» θυμήθηκε την Μικρασιατική καταστροφή και τον Κεμάλ.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς του είπε: «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Τουρκικών ιστοσελίδων ο Ερντογάν είπε: «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».


Μάλιστα, στη διάρκεια της ομιλίας του πρόβαλε και βίντεο με αποσπάσματα από το μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, τονίζοντας ότι ο Τάραντ απειλούσε τους Τούρκους μουσουλμάνους, προσθέτοντας ότι είχε επισκεφτεί δύο φορές την Τουρκία και είχε απειλήσει ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι οι τουρκικές Αρχές ερευνούν τις επισκέψεις του υπόπτου και τις επαφές του.

Η Θράκη είναι τουρκική
«Toυς Ευρωπαίους και Αμερικανούς φίλους μας τους προειδοποιούμε και για την τρομοκρατία του PKK και της ρατσιστικής τρομοκρατίας εναντίον του Ισλάμ. Ελάτε πριν μεγαλώσει το ζήτημα αυτό να τηρήσουμε μια ενιαία στάση απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη της πολιορκίας της Βιέννης στη χώρα μας. Εκεί που θα περνούσαμε τη Βιέννη και θα είχαμε πάρει όλη την Ευρώπη, επιστρέψαμε από αυτή. Τώρα όμως κάποιοι θεωρούν πολλά από τα εδάφη μας δικά τους, όπως είναι η Θράκη», διεμήνυσε ο Ερντογάν την Παρασκευή από την Αμισό.

Η Αγιά Σοφιά είναι «Ισλαμπόλ»

Ο λογαριασμός θα είναι πολύ πιο βαρύς αν η Τουρκία μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ενρτογάν εξηγώντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο υπάρχει κίνδυνος να πυρποληθούν τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου. 

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Ulke TV στις 19 Μαρτίου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν θα μπει σε τέτοια παιχνίδια μετατρέποντας την Αγία Σοφιά σε τζαμί. Ανέφερε ότι ήδη στην Αγία Σοφία έχει πραγματοποιηθεί μια έκθεση, διαβάστηκε εκεί και το κοράνι, ενώ ήδη αυτή τη στιγμή σε ένα καθορισμένο μέρος γίνεται και προσευχή.

«Αυτό δεν είναι για μας πρόβλημα, τα ξεπερνάμε. Αλλά τι κόστος θα έχει και τι κέρδος; Δεν βρίσκω σωστό να τα εξηγήσω εδώ αυτά. Αυτό θα έχει ένα κόστος και ο λογαριασμός θα είναι πολύ πιο βαρύς για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές διαφορετικές χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι το ζητούν αυτό, σκέφτονται τί θα συμβεί σε αυτά τα τζαμιά; Αυτή τη στιγμή πυρπολούν, επιτίθενται σε τζαμιά, ένα σωρό πράγματα γίνονται. Τα λένε αυτά χωρίς να σκεφτούν, τα λένε χωρίς να υπολογίζουν. Να με συγχωρούν, αλλά όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν τον κόσμο. Ποιους έχουμε απέναντί μας. Γι’ αυτό ως πολιτικός ηγέτης, πριν μπω σε τέτοια παιχνίδια, κοιτάζω να μη χάσω την κατεύθυνσή μου», ανέφερε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.


Ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε και την αναφορά στο βυζαντινό όνομα Κωνσταντινούπολη από το Ισραήλ λέγοντας ότι «εδώ είναι Ισλαμπόλ», δηλαδή πόλη του Ισλάμ. «Αυτές οι δηλώσεις περί Κωνσταντινούπολης δεν είναι συνήθεις δηλώσεις. Σημαίνει ότι αυτά ακόμη ζουν στην ψυχή τους και στις σκέψεις τους. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι εδώ είναι ‘Ισλαμπόλ’. Δεν θα αφήσουμε να αναβιώσει ένα όνομα όπως το Κωνσταντινούπολη», ανέφερε ο Ερντογάν. Πηγή: newsbomb.gr


Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top