ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αν δεν πιστεύετε στα θαύματα, τότε όταν θα έχετε φτάσει στο τέλος αυτού του κειμένου θα έχετε αναθεωρήσει.


Η πανεπιστημιακή κλινική Keio του Τόκιο ανακοίνωσε χθες Τρίτη (26/02) ότι ένα βρέφος, το οποίο όταν γεννήθηκε ζύγιζε 268 γραμμάρια και είχε ελάχιστες ελπίδες να επιζήσει, πήρε εξιτήριο από την μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών έπειτα από πέντε μήνες.

Το βάρος του βρέφους είναι πλέον στα 3,3 κιλά ενώ χαίρει άκρας υγείας. Το μωρό γεννήθηκε την 22η εβδομάδα της κύησης όταν οι γιατροί είδαν πως είχε σταματήσει την ανάπτυξή του και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καισαρική καθώς η ζωή του βρισκοταν σε άμεσο κίνδυνο.

Το βρέφος ήταν τόσο μικρό όταν γεννήθηκε ώστε χωρούσε στις παλάμες ενός ενήλικα. Στη συνέχεια εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου και οι γιατροί κατάφεραν να ρυθμίσουν την σίτισή του και τα αναπνευστικά του προβλήματα. Έτσι άρχισε να αναπτύσσεται σταθερά και κατάφερε να θηλάσει, κατι το οποίο φάνταζε ακατόρθωτο τον Αύγουστο, όταν ήρθε πρόωρα στη ζωή.


Το ποσοστό επιβίωσης τόσο πρόωρων βρεφών στην Ιαπωνία και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες έχει ανέλθει σχεδόν στο 90% τα τελευταία χρόνια. Αλλά το ποσοστό αυτό μειώνεται ραγδαία για βρέφη--ειδικά αγόρια--που γεννιούνται μικρότερα από 300 γραμμάρια.

1-5.jpg


Γίνεται ακόμη μεγαλύτερο το ιατρικό θαύμα που συντελέστηκε αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι σήμερα ποτέ στο παρελθόν ένα αγοράκι που γεννιέται τόσο μικρό δεν έχει πάρει εξιτήριο από το μαιευτήριο χωρίς να έχει προβλήματα υγείας.

Το 2009 ένα αγοράκι στη Γερμανία γεννήθηκε 274 γραμμάρια, ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή κλινική του Τόκιο, επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα που αφορούν τα μικρότερα νεογέννητα παγκοσμίως. Το μικρότερο νεογέννητο κορίτσι γεννήθηκε επίσης στη Γερμανία, το 2015, και ζύγιζε 252 γραμμάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο 23 βρέφη έχουν επιζήσει έχοντας γεννηθεί πρόωρα και ζυγίζοντας κάτω από 300 γραμμάρια--εκ των οποίων μόνο τα τέσσερα ήταν αγόρια--σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μητρώου των Μικρότερων Βρεφών.


Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top