ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το μικρότερο νεογέννητο αγόρι στον κόσμο, το οποίο όταν γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 268 γραμμάρια, χαίρει σήμερα άκρας υγείας και πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο ύστερα από 5 ολόκληρους μήνες.


Η πανεπιστημιακή κλινική Keio του Τόκιο ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ένα βρέφος, που όταν γεννήθηκε ζύγιζε 268 γραμμάρια, έλαβε εξιτήριο από την μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών έπειτα από πέντε μήνες όταν το βάρος του έφθασε τα 3,2 κιλά και είναι καλά στην υγεία του

Το αγοράκι από το Τόκιο γεννήθηκε με καισαρική τομή τον Αύγουστο στην 22η εβδομάδα της κύησης αφού δεν αναπτυσσόταν και οι γιατροί έκριναν πως η ζωή του βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.Το μωρό ήταν τόσο μικρό όταν γεννήθηκε ώστε χωρούσε στις παλάμες ενός ενήλικα. Ωστόσο, κατόπιν εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου και οι γιατροί καττόρθωσαν να ρυθμίσουν την σίτισή του και τα αναπνευστικά του προβλήματα. Συνεπώς, ξεκίνησε να αναπτύσσεται σταθερά και κατόρθωσε να θηλάσει.

Την προηγούμενη Τετάρτη έφυγε από το νοσοκομείο, 2 μήνες έπειτα από την ημερομηνία που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να λάβει εξιτήριο.Βρέφη τα οποία γεννιούνται με βάρος μικρότερο των 1.000 γραμμαρίων συνήθως κινδυνεύουν από καρδιακή ανεπάρκεια, έχουν δυσκολία στην αναπνοή ή παθαίνουν σοβαρές λοιμώδεις ασθένειες επειδή δεν έχουν αναπτυχθεί τα όργανά τους.

Το ποσοστό επιβίωσης τόσο πρόωρων βρεφών στην Ιαπωνία και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες έχει ανέλθει σχεδόν στο 90% τα τελευταία χρόνια. Αλλά το ποσοστό αυτό μειώνεται ραγδαία για βρέφη -ειδικά αγόρια- που γεννιούνται μικρότερα από 300 γραμμάρια.Έως σήμερα ποτέ ένα αγοράκι που γεννιέται τόσο μικρό δεν έχει πάρει εξιτήριο από το μαιευτήριο χωρίς να έχει προβλήματα υγείας.

Το 2009 ένα αγοράκι στη Γερμανία γεννήθηκε 274 γραμμάρια, ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή κλινική του Τόκιο, επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα που αφορούν τα μικρότερα νεογέννητα παγκοσμίως. Το μικρότερο νεογέννητο κορίτσι γεννήθηκε επίσης στη Γερμανία, το 2015, και ζύγιζε 252 γραμμάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο 23 βρέφη έχουν επιζήσει έχοντας γεννηθεί πρόωρα και ζυγίζοντας κάτω από 300 γραμμάρια -από τα οποία μόνο τα τέσσερα ήταν αγόρια – με βάση την ιστοσελίδα του Μητρώου των Μικρότερων Βρεφών.


Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top