ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο

Υπέροχα ζουμερά, χοιρινά μπριζολάκια, με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο, με πατάτες και πιπεριές. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με τόσο ακαταμάχητη γεύση που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας. 

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού ή άλλα επιλογής σας (250 γρ. περίπου το ένα)
  • 800 γρ. πατάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε χοντρές φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις πιπεριές τις βάζετε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε. Σε μπολ βάζετε τη μουστάρδα, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το ζωμό κότας, προαιρετικά το σκόρδο, τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν και περιχύνετε τις πατάτες και τις πιπεριές στο ταψί. Ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα. Πλένετε τα μπριζολάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες και τις πιπεριές. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Γυρίζετε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και ψήνετε για 10 λ ακόμα και τις βγάζετε από το ταψί. Τις βάζετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό στο ταψί, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθούν τα λαχανικά για 10-15 λ ακόμα.  Σερβίρετε με τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτετε από πάνω τις μπριζόλες και περιχύνετε το φαγητό με τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.
Πηγή 
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top