ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
sumvoules diatrofis mnimiΌταν κάποιος ρωτάει ποια λιπαρά πρέπει να περιορίσει για να είναι πιο υγιείς οι περισσότεροι που απαντούν για τα ζωικά λίπη. Αυτό όμως δεν είναι 100% σωστό καθώς θα πρέπει να προσέξεις και την λήψη των λιπαρών τρανς.

Τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν είναι υψηλά επίπεδα χοληστερόλης που μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακά νοσήματα. Κάτι όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι μπορούν να επηρεάσουν την μνήμη σου.

Πως επηρεάζουν την μνήμη μας τα τρανς λιπαρά!

sumvoules diatrofis mnimi
Σε έρευνα που έγινε έβαλαν νέους που έτρωγαν υψηλά επίπεδα λιπαρών τρανς και νέους που δεν έφαγαν χαμηλότερα επίπεδα να κάνουν ένα τεστ μνήμης με λέξεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτοί που έφαγαν μικρότερες ποσότητες τρανς λιπαρών είχα καλύτερα αποτελέσματα στο τεστ.
Οι άντρες με υψηλότερη λήψη τρανς λιπαρών θυμήθηκαν 12 έως 21 λιγότερες λέξεις από τον μέσο όρο που ήταν 86. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι αυξάνουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης και μειώνουν τα επίπεδα καλής χοληστερόλης.
Καθηγητής της έρευνας δήλωσε ότι ο σκοπός του φαγητού είναι να παρέχεις στο σώμα μας θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό κάνει το αντίθετο και υπονομεύει την λειτουργία των κυττάρων και των οργάνων.
symvoules ugeias the-man.gr
Στην μελέτη πήραν μέρος 645 υγιείς άντρες και τους ζητήθηκε να κάνουν μια συγκεκριμένη διατροφή και έπειτα να συμμετάσχουν σε ένα τεστ μνήμης. Το τεστ είχε 104 κάρτες και η κάθε μία έγραφε πάνω μία λέξη. Ο κάθε ένα έπρεπε να δηλώσει αν η λέξη που είχε κάρτα ήταν καινούρια γι αυτόν ή την είχε ξαναδεί.
Κατά μέσο όρο οι 45 άντρες βρήκαν τις 86 από τις 104 λέξεις. Για κάθε επιπλέον γραμμάτια τρανς λιπαρών καθημερινά, η απόδοσή τους μειώθηκε κατά 0,76 λέξεις σύμφωνα με την μελέτη. Η διαφορά είναι πραγματικά πολύ μεγάλη αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή διαφορά προκύπτει μόνο από 1 γραμμάριο τη μέρα.
Οι άντρες με πρόσληψη 16 γραμμαρίων τη μέρα θυμήθηκαν 12 λέξεις λιγότερες σωστά. Αυτοί που κατανάλωσαν μέχρι και 28 γραμμάρια μπόρεσαν να θυμηθούν περίπου 21 λέξεις λιγότερες σωστά. Αυτά είναι τα αποτελέσματα που βγήκαν στην δημοσιότητα είναι αποτελέσματα της έρευνας.
trans lipara mnimi
Τα τρανς λιπαρά εντοπίζονται κυρίως σε μαργαρίνες και άλλα φυτικά λίπη που έχουν υποστεί επεξεργασία προκειμένου να αποκτήσουν στερεά μορφή. Θεωρητική όσο πιο σκληρή είναι μία μαργαρίνη ή ένα φυτικό λίπος, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά.
Αν και τα φυτικά σκευάσματα βγήκαν ως πιο υγιεινά για να αντικαταστήσουν τα ζωικά, δεν είναι και τόσο αθώα. Υπάρχουν όμως μελέτες που έδειξαν ότι δεν επηρεάζουν το ίδιο σε επίπεδα χοληστερόλης όπως τα ζωικά. Καλό θα ήταν να περιορίσουμε την λήψης και των 2 σκευασμάτων όσο περισσότερο γίνεται.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top