ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
διαχωριστικά μπαλκονιού
Τα διαχωριστικά μπαλκονιού είναι μια τάση που ξεκίνησε σαν ανάγκη για τις βεράντες σε διαμερίσματα μεγαλουπόλεων. Συγκεκριμένα, σχετίζεται με τα διαμερίσματα, των οποίων τα μπαλκόνια είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, ίσως περισσότερο από όσο θα ήθελαν οι
ιδιοκτήτες τους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε καταλαβαίνουμε απολύτως το ενδιαφέρον σου για τα διαχωριστικά μπαλκονιού. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να οριοθετήσεις το χώρο σου και να τον προστατεύσεις από αδιάκριτα βλέμματα. Για το λόγο αυτό, είναι καλό να έχεις μερικές ιδέες για το πώς θα πετύχεις το σκοπό σου.
Λοιπόν, τι διαχωριστικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το μπαλκόνι σου; Υπάρχουν διάφορες λύσεις, από μεταλλικές και ξυλουργικές κατασκευές, έως φυσικούς φράχτες από φυτά. Τα διαχωριστικά μπαλκονιού δεν έχουν μόνο το ρόλο του να περιορίσουν το μπαλκόνι σου και να το διαχωρίσουν από το μπαλκόνι του γείτονα. Πέρα από αυτό τον πρακτικό σκοπό, ένα διαχωριστικό μπορεί να έχει μεγάλη αισθητική αξία. Με απλά λόγια, μπορεί να γίνει ένα στολίδι της βεράντας σου και να προσελκύει τα βλέμματα με θαυμασμό. Θα ήθελες να ανακαλύψεις μερικές ιδέες για διαχωριστικά μπαλκονιού που θα στολίσουν το χώρο σου;

6 έξυπνες ιδέες για διαχωριστικά μπαλκονιού για να στολίσεις το χώρο σου!

#1 Διαχωριστικό από λουλούδια

Η διακόσμηση μπαλκονιού με λουλούδια δεν είναι καινούρια ιδέα. Είναι μια κλασική και πολύ αγαπημένη ιδέα, γιατί δίνει ζωή στο σπίτι. Τα ζωντανά φυτά ενισχύουν την ισορροπία και τα θετικά συναισθήματα και για το λόγο αυτό αξίζει να υπάρχουν μερικά από αυτά στο χώρο μας. Λοιπόν, αν σκέφτεσαι έτσι κι αλλιώς να βάλεις μερικές ανθισμένες γλάστρες στο μπαλκόνι σου, γιατί δε φυτεύεις τα φυτά σου στο σημείο, όπου θέλεις να διαχωρίσεις το μπαλκόνι σου από το γειτονικό; Αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγα φυτά με μεγάλο όγκο, ή πολλά φυτά με μικρό όγκο, έτσι ώστε να εμποδίσεις την οπτική επαφή με το γειτονικό μπαλκόνι.

Τι λουλούδια θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε; Μια εύκολη λύση είναι τα λουλούδια που αντέχουν χειμώνα καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι χρειάζεσαι μια αρκετά μόνιμη λύση για τη βεράντα σου. Αν διαλέξεις εποχιακά λουλούδια, τότε θα πρέπει κάθε λίγους μήνες να τα αντικαθιστάς με νέα. Φυσικά, αν έχεις την πρόθεση να αντικαθιστάς τα λουλούδια, ανάλογα με την εποχή, ακόμα καλύτερα. Η κίνηση αυτή θα ανανεώνει τη διακόσμηση της βεράντας σου διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην τη βαριέσαι ποτέ.

#2 Διαχωριστικό με θάμνο

Συνεχίζοντας σε παρόμοια λογική με αυτή της προηγούμενης ιδέας, μπορείς να διαχωρίσεις το μπαλκόνι σου από το γειτονικό με τη χρήση θάμνου. Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σου, χρειάζονται κάποιες γνώσεις κηπουρικής για να διατηρήσεις έναν αληθινό θάμνο σε άριστη κατάσταση, ώστε να αποτελέσει το διαχωριστικό σου. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να αναθέσεις την εργασία σε έναν επαγγελματία κηπουρό και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτό που έχει να σου προσφέρει ο θάμνος είναι θετική ενέργεια, αισθητική και πλήρη κάλυψη από κάθε αδιάκριτο βλέμμα.
διαχωριστικά μπαλκονιού με θάμνο
Ωστόσο, το βασικό του μειονέκτημα είναι πως χρειάζεται περισσότερη περιποίηση από μερικά λουλούδια. Για το λόγο αυτό, κάποιοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν διαχωριστικά μπαλκονιού από ψεύτικο γρασίδι και άλλα παρεμφερή προϊόντα. Σίγουρα, αυτή είναι μια ιδέα που μπορεί να σε γλυτώσει από πολύ κόπο, ενώ κοστίζει ελάχιστα. Από την άλλη πλευρά, τα αληθινά φυτά είναι εκείνα που συνεισφέρουν στην αρμονία του σπιτιού με την παρουσία τους. Συνεπώς, θα σου προτείναμε να μην κάνεις συμβιβασμούς και να επιλέξεις αληθινά φυτά σαν διαχωριστικό για τη βεράντα σου.

#3 Διαχωριστικό από παλέτες

Είναι πραγματικά διασκεδαστικό, όταν μπορείς να φτιάξεις μόνος/ -η σου διάφορες κατασκευές που χρειάζεσαι για το σπίτι. Μπορεί να σου προσφέρει μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αίσθηση αυτοπραγμάτωσης. Πού θα βρεις ξύλινες παλέτες για να κατασκευάσεις το διαχωριστικό μπαλκονιού σου; Μπορείς να τις αγοράσεις καινούριες από καταστήματα με βιομηχανικά είδη. Από την άλλη πλευρά, μεταχειρισμένες παλέτες μπορείς να προμηθευτείς και από κοντινά σου καταστήματα που τις χρησιμοποιούν για μεταφορά εμπορευμάτων.
διαχωριστικά μπαλκονιού παλέτες
Υπάρχουν και άλλες πολλές χρήσιμες κατασκευές που μπορείς να κάνεις από παλέτες. Για παράδειγμα, το τραπέζι από παλέτα είναι μια πολύ αγαπημένη κατασκευή. Είναι αισθητικά όμορφο, μπορείς να το διαμορφώσεις όπως επιθυμείς και θα σου κοστίσει ελάχιστα. Για τα διαχωριστικά μπαλκονιού μπορεί να χρειαστεί να στερεώσεις μια παλέτα πάνω από μια δεύτερη. Φυσικά, αυτό σχετίζεται με το πόσο ύψος θέλεις να έχει το διαχωριστικό σου. Επίσης, θα χρειαστεί να λειάνεις την παλέτα με γυαλόχαρτο και να την περάσεις με ειδικό βερνίκι. Έτσι, θα πετύχεις καλύτερη αισθητική, αλλά και μεγαλύτερη αντοχή της κατασκευής.

#4 Διαχωριστικό από γυαλί

Μήπως αισθάνεσαι ότι αυτό που λείπει από το μπαλκόνι σου είναι η υψηλή αισθητική που θα κάνει τους άλλους να ζηλεύουν τη διακόσμηση σου; Αν ναι, τότε η λύση για σένα είναι ένα διαχωριστικό από γυαλί. Το γυαλί δε χρειάζεται να είναι εντελώς διάφανο, υπάρχουν ειδικά υλικά που δεν επιτρέπουν να βλέπεις στην άλλη πλευρά. Αυτό σημαίνει πως γυάλινες κατασκευές μπορούν να είναι κατάλληλες για διαχωριστικά μπαλκονιού, εφόσον υπάρχουν γυαλιά που δεν επιτρέπουν στους γείτονες να βλέπουν στο μπαλκόνι σου.
διαχωριστικο γυάλινο
Φυσικά, στην αγορά υπάρχουν και υποκατάστατα γυαλιού, δηλαδή κάποια άλλα, πιο οικονομικά υλικά, τα οποία μοιάζουν στην όψη με γυαλί. Για παράδειγμα, υπάρχει το πλεξιγκλάς, το οποίο χρησιμοποιείται σε διάφορες κατασκευές και έχει αρκετά μεγάλη ανθεκτικότητα. Κάνοντας την απαραίτητη έρευνα, θα μπορέσεις να βρεις τη γυάλινη κατασκευή που ταιριάζει στο γούστο και το διαθέσιμο budget σου. Πρόκειται για μια πραγματικά όμορφη ιδέα που θα αναβαθμίσει τη διακόσμηση του μπαλκονιού σου και σου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

#5 Διαχωριστικό με μπαμπού

Τα διαχωριστικά μπαλκονιού από μπαμπού, ή καλαμιές, δίνουν στο χώρο την αίσθηση του τροπικού νησιού. Ειδικά αν σχεδιάζεις τη διακόσμηση του μπαλκονιού σου για τη σεζόν άνοιξη- καλοκαίρι, το μπαμπού είναι η ιδανική επιλογή για σένα. Όμως, τι έχει να σου προσφέρει μια κατασκευή από μπαμπού; Αρχικά, είναι αρκετά οικονομική επιλογή, έτσι ώστε να μην αναγκάζεσαι να ξοδέψεις πολλά για τη λύση που ψάχνεις. Έπειτα, η κατασκευή αυτή μπορεί να πάρει το ύψος που επιθυμείς, έτσι ώστε να λειτουργεί με τον τρόπο που θέλεις.
διαχωριστικά μπαλκ
Θέλεις να είναι περισσότερο διακοσμητικό στοιχείο; Αν ναι, τότε διάλεξε ένα διαχωριστικό από καλάμια σε χαμηλό ύψος. Μήπως θέλεις να έχεις ένα προστατευτικό από τα βλέμματα των άλλων; Διάλεξε μια κατασκευή σε υψηλότερο ύψος, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σου. Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ιδέας αυτής είναι το γεγονός ότι δε χρειάζεται μεγάλο κόστος συντήρησης. Δε χρειάζεται συχνό πέρασμα με βερνίκι, ούτε λερώνεται εύκολα, ώστε να χρειάζεται καθάρισμα συχνά. Τέλος, το ύφος της κατασκευής σε προϊδεάζει για καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά, χαλάρωση και βολικότητα. Αν όλα αυτά είναι σημαντικά για σένα, τότε αυτή η επιλογή αξίζει πραγματικά την προσοχή σου.

#6 Διαχωριστικό καφασωτό

Η συγκεκριμένη ιδέα για διαχωριστικά μπαλκονιού δε θα εμποδίσει εντελώς την οπτική επαφή μεταξύ δύο μπαλκονιών. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει χρηστική εφαρμογή. Με απλά λόγια, το καφασωτό διαχωριστικό μπορεί εύκολα να οριοθετήσει το χώρο σου, έτσι ώστε να μην ενοχλείσαι από γείτονες. Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ καλή επιλογή από αισθητικής απόψεως. Το διαχωριστικό μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και πάνω από κάποιο χαμηλό τοιχάκι, το οποίο πιθανώς υπάρχει ανάμεσα στα δύο μπαλκόνια που επιθυμείς να ξεχωρίσεις. Από τι υλικά μπορεί να κατασκευαστεί το καφασωτό σου διαχωριστικό;
Συνήθως, κατασκευές τέτοιου είδους φτιάχνονται από μέταλλο, ή ξύλο. Η τελική τιμή για το διαχωριστικό σχετίζεται με πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα την πολυπλοκότητα του σχεδίου. Όσο πιο πολύπλοκο είναι το σχέδιο, τόσο πιο ακριβή και η κατασκευή. Ωστόσο, εμείς θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε σαν επικρατούσα ιδέα για καφασωτά διαχωριστικά μπαλκονιού από ξύλο. Αν έρθεις σε επαφή με έναν έμπειρο επαγγελματία ξυλουργό, το αποτέλεσμα που θα λάβεις μπορεί πραγματικά να σε εντυπωσιάσει.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top