ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος
Ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζεται, όταν μένεις σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, είναι το μέγεθος της βεράντας. Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα μεγάλο μπαλκόνι, το οποίο να μπορούμε να διακοσμήσουμε, όπως πραγματικά επιθυμούμε. Το μπαλκόνι αυτό είναι ένας χώρος για χαλάρωση, όπου μπορείς να απολαύσεις το ρόφημα σου, όταν βέβαια το
επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, είναι ένας χώρος για να εξασκήσεις τις ικανότητες σου στην κηπουρική, φροντίζοντας τα δικά σου φυτά! Κάπως έτσι αναδεικνύεται και η ανάγκη για να ασχοληθείς με τη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος.
Όμως, τι θα περιλαμβάνει αυτή η  διακόσμηση; Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, είναι δύσκολο να ξετυλίξεις τη δημιουργικότητα σου. Ίσως θέλεις να έχεις πολλά διαφορετικά φυτά και ιδιαίτερα έπιπλα στο μπαλκόνι σου, αλλά να μην έχεις χώρο για όλα όσα ονειρεύεσαι. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να κάνεις τη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος με πολύ όμορφο τρόπο και χωρίς να την παραγεμίσεις, σε σημείο όπου δε μπορείς να περπατήσεις από τη μια ως την άλλη άκρη της. Θα ήθελες να μάθεις μερικές έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσεις τη βεράντα στο διαμέρισμα σου;

5+1 έξυπνες ιδέες για διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος που ξεχωρίζει!

1. Τοποθέτησε λουλούδια όπου υπάρχει χώρος!

Οι γλάστρες με τα λουλούδια σου δεν ανήκουν, υποχρεωτικά, στο δάπεδο του μπαλκονιού. Όπως είπαμε και παραπάνω, μπορεί η βεράντα σου να μην έχει πολύ διαθέσιμο χώρο. Λοιπόν, τι θα έλεγες για κρεμαστές γλάστρες; Αξιοποιώντας τον εναέριο χώρο της βεράντας, εξοικονομείς χώρο στο δάπεδο, ενώ ταυτόχρονα γεμίζεις το μπαλκόνι με όμορφα χρώματα και αρώματα. Επίσης, μια ιδανική θέση για τις γλάστρες σου υπάρχει πάνω στα κάγκελα.
λουλούδια βεράντας
Χρησιμοποίησε ειδικά στηρίγματα και προσπάθησε να διαλέξεις σχετικά ελαφριές γλάστρες με λουλούδια, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος ατυχήματος. Έτσι, ολοκληρώνεις με ευκολία το πρώτο βήμα για τη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος. Ωστόσο, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που παραμένει: Τι είδους λουλούδια θα φυτέψεις στις γλάστρες σου; Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα, με τίτλο: Λουλούδια για μπαλκόνι: 8 φρέσκιες ιδέες για ανθισμένο μπαλκόνι όλο το χρόνο!
Θέλεις ακόμη περισσότερες ιδέες για τη διακόσμηση σου; Διάβασε επίσης: Διακόσμηση μπαλκονιού με λουλούδια: 5+1 μοναδικές ιδέες για το ομορφότερο μπαλκόνι!

2. Βάψε τα παλιά έπιπλα μπαλκονιού σου

Αν το μπαλκόνι σου είναι σχετικά μικρό σε διαστάσεις, μάλλον δε μπορείς να το διακοσμήσεις με μεγάλα έπιπλα. Σίγουρα, ένας καναπές στη βεράντα σου θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώνεις εκεί τις ηλιόλουστες μέρες. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει χώρος για αυτό, δε σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις καθόλου έπιπλα στη βεράντα. Ένα μικρό μεταλλικό τραπεζάκι και δύο καρέκλες είναι ό,τι πρέπει για τη μικρή βεράντα σου. Μάλιστα, ίσως ήδη έχεις αυτά τα έπιπλα και απλά ψάχνεις για μια αλλαγή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μπορείς απλά να βάψεις τα έπιπλα αυτά στο χρώμα της προτίμησης σου.
βαμμένα έπιπλα βεράντας
Μπορεί να είναι χρώμα έντονο, ή απαλό και να μοιάζει, ή να κάνει αντίθεση με το χρώμα του τοίχου. Πολλές φορές, συμβιβαζόμαστε με το να βάφουμε τα έπιπλα βεράντας μας σε ουδέτερες αποχρώσεις. Ίσως αυτό να οφείλεται στη σκέψη ότι οι γείτονες μπορούν να τα δουν και φοβόμαστε να εκτεθούμε. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να μας απασχολεί κάτι τέτοιο. Η επιλογή χρωμάτων στη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος πρέπει να γίνεται με βάση το προσωπικό σου γούστο και αυτό που σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα. Μόνο τότε θα σε ικανοποιήσει αρκετά και δε θα σκέφτεσαι να την αλλάξεις σύντομα.
Πώς να βάψω έπιπλα από μελαμίνη;

3. Βάλε κουρτίνες στη βεράντα

Μεγάλη, ή μικρή βεράντα, πάντα υπάρχει χώρος για μια νότα αισθητικής ακόμη. Οι κουρτίνες δεν είναι κατάλληλες μόνο για το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, αφού μπορούν να στολίσουν και το μπαλκόνι σου. Φυσικά, η συμβουλή αυτή προορίζεται κυρίως για το καλοκαίρι, γιατί τότε οι κουρτίνες σου κινδυνεύουν λιγότερο από βροχή και αέρα. Όταν ο καιρός είναι καλός, οι κουρτίνες είναι ένα ξεχωριστό και όμορφο στολίδι, το οποίο μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος.
κουρτίνες στη βεράντα
Από τι υλικά φτιάχνονται οι κουρτίνες που είναι κατάλληλες για μπαλκόνι; Συνήθως, φτιάχνονται από γάζα, ή τούλι. Φυσικά, όταν λέμε γάζα για τη διακόσμηση μπαλκονιού, δεν εννοούμε τις φαρμακευτικές γάζες που χρησιμοποιούμε για τις πληγές. Η γάζα είναι ένα ελαφρύ και πολύ όμορφο ύφασμα, το οποίο είναι κατάλληλο για να διακοσμήσεις εξωτερικούς χώρους. Είναι αρκετά ανθεκτική και δεν ξεθωριάζει λόγω της έκθεσης στο φως του ήλιου. Κάπως έτσι, είναι μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για κουρτίνες μπαλκονιού.

4. Νιώσε πιο άνετα με μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια κοστίζουν ελάχιστα, αλλά είναι βολικά και ιδανικά για τη διακόσμηση των περισσότερων χώρων του σπιτιού. Υπάρχουν μαξιλάρια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, έτσι ώστε να βρεις ποια ταιριάζουν περισσότερο στη βεράντα σου. Πέρα από τα μαξιλάρια, η διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος μπορεί να περιέχει και κάποια άλλα υφάσματα, ή καλύμματα για έπιπλα που ταιριάζουν με την αισθητική σου.
Το θετικό στοιχείο με τα υφάσματα, είναι πως δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ενώ σου προσφέρουν άνεση και πιθανώς, αίσθηση πολυτέλειας. Φυσικά, έχουν το μειονέκτημα ότι είναι ακατάλληλα σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Όπως καταλαβαίνεις, αν αφήσεις τα μαξιλάρια σου έξω στη βροχή μερικές φορές, θα βγάλουν μούχλα. Για να το αποφύγεις αυτό, φρόντισε να τα φέρνεις μέσα στο σπίτι, όταν η κακοκαιρία φαίνεται να πλησιάζει. Έτσι, θα τα χαίρεσαι για περισσότερο καιρό.
μαξιλάρια βεράντας

5. Κρέμασε μια κούνια

Η κούνια, όπως και η αιώρα, είναι αγαπημένο στολίδι για κήπους και βεράντες. Είναι πολύ άνετη και σε πολλούς θυμίζει τα παιδικά χρόνια, τα οποία συνδυάζουν με ξεγνοιασιά, χαρά και παιχνίδι. Λοιπόν, δε σε αδικούμε αν θέλεις μια κούνια για το μπαλκόνι σου. Παρόλα αυτά, οι κλασικές ξύλινες κούνιες είναι πολύ μεγάλες για τη βεράντα ενός διαμερίσματος. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η ατομική κούνια, η οποία μπορεί και να κρέμεται από την οροφή, ανάλογα με την κατασκευή της.
κούνια στη βεράντα
Η κούνια μπορεί να είναι φτιαγμένη από μέταλλο, πανί, ή οποιοδήποτε ανθεκτικό υλικό, αρκεί να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο. Πέρα από το γεγονός ότι συμβάλει σαν διακοσμητικό στοιχείο στη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος, η κούνια μπορεί να σου προσφέρει και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, τις οποίες χρειάζεσαι στην καθημερινότητα σου. Ομοίως, μπορείς να κρεμάσεις μια αιώρα, αν και είναι πιθανό να μην υπάρχει αρκετός χώρος για αυτή στο μπαλκόνι σου.

6. Περιποιήσου τα κάγκελα του μπαλκονιού

Μερικές φορές ξεκινάμε τη διακόσμηση μας από τα διακοσμητικά στοιχεία, τα χρώματα και τα πολυτελή στοιχεία, αλλά ξεχνάμε κάποια βασικά πράγματα. Για τη βεράντα του διαμερίσματος σου, κάτι βασικό είναι τα κάγκελα. Τα κάγκελα μπαλκονιού δε βρίσκονται στη θέση όπου βρίσκονται, μόνο για λόγους ασφαλείας. Φυσικά, ο βασικός τους σκοπός είναι η ασφάλεια, αλλά δύσκολα θα διακοσμήσεις το μπαλκόνι ακριβώς όπως το ονειρεύεσαι, αν τα κάγκελα είναι σε κακή κατάσταση.
κάγκελα βεράντας
Για το λόγο αυτό, καλό είναι να φροντίζεις για την καθαριότητα τους, αλλά και για τη γενικότερη συντήρηση τους. Με το πέρασμα των χρόνων, τα κάγκελα μπορεί να εμφανίσουν σκουριά, ή να ξεθωριάσει το χρώμα. Φρόντισε για το βερνίκωμα τους με τα κατάλληλα υλικά, έτσι ώστε να ολοκληρώνουν όσο πιο αρμονικά γίνεται τη διακόσμηση σου. Δεν πρόκειται να σου κοστίσει πολύ, αλλά πραγματικά θα παρατηρήσεις τη διαφορά στην όψη της βεράντας.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top