ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Καταγγελίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης
γυναικών στη Συρία, από άνδρες που διένειμαν ανθρωπιστική βοήθεια για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών και διεθνών οργανώσεων αρωγής, δημοσιοποιεί σήμερα το BBC.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στις οργανώσεις, οι άνδρες αντάλλασσαν, μεταξύ άλλων, τρόφιμα ζητώντας σεξουαλικές χάρες.

Παρότι οι προειδοποιήσεις για τη συμπεριφορά αυτή είχαν διατυπωθεί πριν τρία χρόνια, νέα έκθεση δείχνει πως τα πράγματα αυτά εξακολουθούν να συμβαίνουν στον νότο της χώρας. Υπηρεσίες του ΟΗΕ και οργανώσεις αναφέρουν πως η ανοχή ήταν μηδενική στις υποθέσεις εκμετάλλευσης και πως δεν είχαν γνώση καμίας τέτοιας περίπτωσης από συνεργαζόμενους φορείς στην περιοχή.

Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αρωγής ωστόσο περιέγραψαν στο βρετανικό δίκτυο πως η εκμετάλλευση είναι τόσο διαδεδομένη που υπάρχουν γυναίκες που αρνούνται να πάνε σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας επειδή ο κόσμος θα συμπεράνει πως προσέφεραν το κορμί τους σε αντάλλαγμα για τα αγαθά που θα φέρουν σπίτι τους.

Εργαζόμενος υποστήριξε πως ορισμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις έκαναν τα στραβά μάτια επειδή το να χρησιμοποιούν τρίτους και τοπικούς αξιωματούχους ήταν ο μόνος τρόπος να φτάσει η βοήθεια σε επικίνδυνα μέρη της Συρίας, όπου το διεθνές προσωπικό δεν είχε πρόσβαση.

Έκθεση του United Nations Population Fund (UNFPA) όμως έδειξε πως γινόταν ανταλλαγή αγαθών και σεξ σε πολλές περιοχές της Συρίας.

«Αναφέρθηκαν παραδείγματα γυναικών ή κοριτσιών που παντρεύονταν αξιωματούχους για σύντομο διάστημα, προκειμένου να παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες με σκοπό να λαμβάνουν γεύματα. Υπήρξαν διανομείς ανθρωπιστικής βοήθειας που ζητούσαν τους τηλεφωνικούς αριθμούς γυναικών και κοριτσιών ή τα μετέφεραν στα σπίτια τους ‘για να πάρουν κάτι σε αντάλλαγμα’. Κάποιοι έδιναν την ανθρωπιστική βοήθεια με αντάλλαγμα μια επίσκεψη στο σπίτι τους ή την παροχή κάποιων ‘υπηρεσιών’, όπως να περάσουν τα κορίτσια μια νύχτα μαζί τους» αναφέρει η έκθεση Voices of Syria 2018.

«Κορίτσια και γυναίκες χωρίς άνδρες ‘προστάτες’, όπως οι χήρες, οι διαζευγμένες ή εκτοπισμένες θεωρούνταν ιδιαίτερα ευάλωτες για σεξουαλική εκμετάλλευση».

Σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν γίνει πριν τρία χρόνια, γυναίκες από προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία είχαν καταγγείλει πως ορισμένοι άνδρες, στην περιοχή της καταγωγής τους, τους προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια ζητώντας σε αντάλλαγμα σεξ. «Κρατούσαν την ανθρωπιστική βοήθεια που είχε διανεμηθείς την περιοχή και χρησιμοποιούσαν τις γυναίκες αυτές για σεξ» ανέφερε εργαζόμενη.

«Προσπαθούσαν να πάρουν τρόφιμα, σαπούνι, βασικά είδη διαβίωσης. Το τελευταίο που χρειάζονταν ήταν ο άνδρας που υποτίθεται πως θα μπορούσαν να εμπιστευτούν και πως θα τους έδινε βοήθεια, να τους ζητά να κάνουν σε και να παρακρατά τα αγαθά για να τις πιέσει. Ήταν τόσο διαδεδομένο που οι γυναίκες δεν μπορούσαν ούτε να πάνε στα κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, γιατί αυτόματα υπήρχε το συμπέρασμα πως είχαν προσφέρει κάποιο σεξουαλικό αντάλλαγμα για τη βοήθεια που θα έπαιρναν».

Πηγή: newsbeast


Πηγή: http://ift.tt/2AgrrNC
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top