ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αυτό δεν το περιμέναμε: Καινούριες δορυφορικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Avaaz αποκαλύπτουν πρωτοφανή καταστροφή στον Αμαζόνιο της Κολομβίας! Μέλη του Avaaz στην Κολομβία ετοιμάζονται τώρα να ζητήσουν τη διεξαγωγή αστυνομικής έρευνας γι’ αυτή την κρυφή λεηλασία του Αμαζονίου. Αν στηρίξουμε την καταγγελία τους με 1 εκατ. υπογραφές, θα σηκώσουμε θύελλα στα ΜΜΕ της Κολομβίας και θα γίνει αδύνατο για τους πολιτικούς να συνεχίσουν να αγνοούν αυτό το έγκλημα. Πρόσθεσε το όνομά σου:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Ο Αμαζόνιος της Κολομβίας έχει γίνει η «Άγρια Δύση» της περιβαλλοντικής καταστροφής. Παράνομοι υλοτόμοι και καλλιεργητές κοκαΐνης έχουν πέσει με τα μούτρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους!  

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η αποψίλωση συμβαίνει μόνο σε μικρή κλίμακα. Ωστόσο, μέλη του
Avaaz χρηματοδότησαν έρευνα που μόλις έφερε στο φως εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες οι οποίες αποδεικνύουν ότι η κατάσταση είναι *χειρότερη από ποτέ*.
 

Πρέπει να βάλουμε τέλος στην κρυφή λεηλασία του Αμαζονίου!  

Με τις Κολομβιανές εκλογές να πλησιάζουν, αυτή είναι η ευκαιρία μας να φέρουμε την καταγγελία στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας και να προκαλέσουμε θύελλα στα ΜΜΕ. Όταν πιάσουμε το 1 εκατ. υπογραφές, το
Avaaz θα απαιτήσει απ’ τους υποψήφιους προέδρους να δεσμευτούν ότι θα προστατέψουν τον Αμαζόνιο απ΄ τις συμμορίες:


Πάτα εδώ για να βάλoυμε τέλος στην κρυφή λεηλασία του Αμαζονίου

Το δάσος του Αμαζονίου είναι ζωτικό για την περιβαλλοντική υγεία του πλανήτη μας και παράγει σχεδόν το 1/4 του οξυγόνου που αναπνέουμε!  Ο Αμαζόνιος της Κολομβίας δεν είναι τόσο γνωστός όσο της Βραζιλίας, αλλά είναι κομμάτι του ίδιου πολύπλοκου, μαγευτικού οικοσυστήματος -- και αυτή η κρυφή λεηλασία είναι μια τεράστια απειλή.   

Οι εκλογές πλησιάζουν -- που σημαίνει ότι ο Πρόεδρος Σάντος θα αναγκαστεί να πάρει θέση γι’ αυτό το θέμα, αν νιώσει πίεση. Το 2016, στήριξε ένα απ’ τα πιο φιλόδοξα σχέδια προστασίας του Αμαζονίου (έναν διακρατικό διάδρομο) και δεσμεύθηκε για μηδενική αποψίλωση μέχρι το 2020. Ωστόσο, δεν είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει καμία από τις δύο υποσχέσεις του.
 

Αυτό μας δίνει μια ευκαιρία:
να μετατρέψουμε τη νομική καταγγελία των Κολομβιανών πολιτών σε μια προεκλογική θύελλα που θα αναγκάσει τον Σάντος να λάβει μέτρα. Όταν 1 εκατ. από εμάς υπογράψουμε, το Avaaz θα εγκαταστήσει ένα γιγάντιο ψηφιακό μετρητή μπροστά ακριβώς απ’ το Προεδρικό Μέγαρο που θα προβάλει ζωντανά τις υπογραφές μας τραβώντας τα φώτα των ΜΜΕ, ώστε να είναι αδύνατο για τον Σάντος να μας αγνοήσει.


Πάτα εδώ για να βάλoυμε τέλος στην κρυφή λεηλασία του Αμαζονίου

Το κίνημα μας έχει κινητοποιήσει εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο σε πορείες για την κλιματική αλλαγή κι έχει σημειώσει τεράστιες νίκες για την προστασία των δασών και των θαλασσών μας -- ενώ αγοράσαμε ακόμη κι ένα τροπικό δάσος στην Ινδονησία για να προστατεύσουμε τους ουρακοτάγκους. Τώρα, ας σταθούμε στο πλευρό του λαού της Κολομβίας για να φέρουμε την ειρήνη στα τροπικά δάση του Αμαζονίου και να σώσουμε τους πνεύμονες του πλανήτη μας.  

Με ελπίδα,
Ana Sofía, Danny, Meetali, Diego, Luis και όλη η ομάδα του Avaaz  

Περισσότερες πληροφορίες:

Η αποψίλωση αυξάνεται στην Κολομβία μετά την αποστράτευση ΕΑΔΚ ανταρτών (στα Αγλικά) -- 
The Guardian
https://www.theguardian.com/world/2017/jul/11/colombia-deforestation-farc  

«Είναι ένα διεστραμμένο σύστημα»: πώς οι αγρότες της Κολομβίας επαναδασώνουν την αποψιλωμένη γη τους 
(στα Αγλικά) -- The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2017/dec/29/its-a-perverse-system-how-colombias-farmers-are-reforesting-their-logged-land
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top