ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου
Τα διαχωριστικά για εσωτερικούς χώρους έχουν διαφορετική σημασία για τον καθένα μας. Κάποιοι προτιμούν να βλέπουν ενιαίους χώρους στο σπίτι τους και γκρεμίζουν τις μεσοτοιχίες. Κάποιοι άλλοι προτιμούν κάθε χώρος του σπιτιού να έχει μια δόση ιδιωτικότητας. Έτσι, σκέφτονται πώς να διαχωρίσουν το σαλόνι από την κουζίνα τους, ή από τραπεζαρία και ούτω καθεξής. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ανάγκες είναι σεβαστές. Είναι μεγάλη τύχη που σήμερα
ένα σπίτι μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί, όπως επιθυμούν οι άνθρωποι του. Αν σκέφτεσαι πώς να διαχωρίσεις 2 δωμάτια του σπιτιού, μια επιλογή είναι τα ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου.
Το ξύλο έχει αγαπηθεί πολύ για τη χρήση του για χρηστικούς και διακοσμητικούς σκοπούς μέσα στο σπίτι. Είναι πιθανό να έχεις ήδη κάποια ξύλινα έπιπλα, ή ξύλινα πατώματα σε κάποιο χώρο. Αυτό σημαίνει, πως τα ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου θα συμπληρώσουν αρμονικά το σύνολο της διακόσμησης σου. Ειδικά αν είσαι λάτρης του ρουστίκ στυλ διακόσμησης, το ξύλο είναι ιδανική ιδέα για σένα. Έπειτα, το μέγεθος, το χρώμα και το σχέδιο του διαχωριστικού είναι θέμα δικής σου επιλογής. Μετά από μια ενδελεχή συζήτηση με ένα επαγγελματία ξυλουργό, το αποτέλεσμα μπορεί να σου φαίνεται μαγικό. Όμως, ας δούμε κάποιες ιδέες για ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου.

7 μοναδικές ιδέες για ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου!

#1 Διάτρητο διαχωριστικό

Διάτρητο σημαίνει να μπορείς άνετα να βλέπεις μέσα από αυτό, καθώς έχει κενά στο σχέδιο του. Θα σου χρησιμεύσει, κυρίως, αν θέλεις να οριοθετήσεις το χώρο που καταλαμβάνουν δύο δωμάτια του σπιτιού, χωρίς να διακόψεις την οπτική επαφή μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, ίσως σε κουράζει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα όρια μεταξύ σαλονιού και τραπεζαρίας. Παρόλα αυτά, δεν είναι απαραίτητο να θέλεις να απομονώσεις εντελώς τους χώρους αυτούς. Έτσι, εξετάζεις την πιθανότητα να τοποθετήσεις ένα διάτρητο διαχωριστικό ανάμεσα τους, ώστε να χωρίζονται, αλλά όχι εντελώς.
Ένα διάτρητο διαχωριστικό από ξύλο μπορεί να έχει ύψος ως την οροφή, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείς να το υψώσεις ως το σημείο που επιθυμείς, ίσα ίσα για να καλύψει την ανάγκη σου. Όσο για τη διακοσμητική του αξία, αποκλείεται να σε απογοητεύσει. Στην αγορά θα βρεις μεγάλη ποικιλία σχεδίων για να βρεις αυτό που ανταποκρίνεται στο γούστο σου. Μπορείς να διαλέξεις ένα διαχωριστικό με μεγάλα, γεωμετρικά σχήματα, το οποίο αφήνει αρκετά κενά, ώστε η οπτική επαφή μεταξύ των δύο χώρων να μην εμποδίζεται.
διάτρητο διαχωριστικό
Pinterest.com

#2 Κατασκευή από παλιά παντζούρια

Η χρήση παλιών αντικειμένων, με σκοπό να φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο, σήμερα αναγνωρίζεται ως ξεχωριστό στυλ διακόσμησης. Το στυλ αυτό λέγεται vintage και όπως υπονοεί η λέξη, πρόκειται για αντικείμενα που έχουν , ή φαίνεται να έχουν μεγάλη ηλικία, αλλά και συναισθηματική αξία. Μια κατασκευή από ξύλο που μπορεί να θεωρηθεί vintage είναι το διαχωριστικό από παλιά παντζούρια. Ακόμα κι αν δεν έχεις στην αποθήκη σου κάποια παλιά παντζούρια, έτοιμα για χρήση, μπορείς να τα προμηθευτείς από την αγορά και να τα κάνεις να μοιάζουν πιο παλιά, χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό βερνίκι.
Τα ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου από παντζούρια δεν είναι σταθερά, αλλά πτυσσόμενα. Αυτό σημαίνει, πως μπορείς εύκολα να τα μετακινείς μέσα στο σπίτι, όπου νιώθεις ότι χρειάζεται ένα διαχωριστικό. Έτσι, σου δίνουν ελευθερία κινήσεων και σου επιτρέπουν να αλλάζεις τη διακόσμηση του χώρου σου με μια απλή κίνηση. Φυσικά, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που προσφέρουν όλα τα πτυσσόμενα διαχωριστικά, ενώ υπάρχει και η επιλογή του να τοποθετηθούν ροδάκια για ακόμα πιο εύκολη μεταφορά στο χώρο.
παλιά παντζούρια
Pinterest.com

#3 Κατασκευή από μπαμπού

Αν θέλεις να ξεφύγεις εντελώς από τα συνηθισμένα και να τοποθετήσεις ένα πρωτοποριακό διαχωριστικό στο χώρο σου, υπάρχει και η επιλογή του μπαμπού. Η κατασκευή από μπαμπού είναι μοντέρνα, με ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη αισθητική. Το μπαμπού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συμπαγές, ή και σαν διάτρητο διαχωριστικό. Αν προτιμάς ένα συμπαγές διαχωριστικό, αρκεί μόνο να μην αφήσεις κενά ανάμεσα στα κομμάτια της κατασκευής.
Επίσης, μια ιδέα είναι η τοποθέτηση ξύλων μπαμπού μέσα σε άλλο ξύλινο πλαίσιο. Με τον τρόπο αυτό, οριοθετείς ακόμα και το διαχωριστικό σου, ώστε να καταλαμβάνει ακριβώς το χώρο που μπορείς να του διαθέσεις. Όσο για το κόστος της κατασκευής, δε θα πρέπει να είναι σημαντικό. Το μπαμπού, σαν υλικό, είναι ελαφρύ και εύχρηστο, αλλά και αρκετά οικονομικό.
κατασκευή από μπαμπού
Pinterest.com

#4 Ξύλινα δοκάρια

Σε άλλες εποχές, ίσως μια τέτοια ιδέα να φαινόταν αταίριαστη με τα πρότυπα διακόσμησης. Ωστόσο, σήμερα κυριαρχεί αρκετή ελευθερία ως προς το τι είναι στη μόδα για τη διακόσμηση του σπιτιού. Σαν αποτέλεσμα, καθένας από μας μπορεί να διαλέξει κάτι πρωτοποριακό για να στολίσει το χώρο του, χωρίς αυτό να μοιάζει παράταιρο. Έτσι, τα ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου μπορούν να φτιαχτούν, ακόμα και από δοκάρια. Γιατί να προτιμήσεις τα δοκάρια για το διαχωρισμό των χώρων σου;
Αρχικά, η όψη τους είναι πολύ απλή, αλλά και αρκετά εντυπωσιακή. Αν υπάρχει κάποιος χώρος στο σπίτι σου, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος και επιθυμείς να τον περιορίσεις για λόγους αισθητικής, η κατασκευή από δοκάρια μπορεί να σε βοηθήσει. Επίσης, είναι πιθανό να ταιριάζει στη ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού που έχεις διαμορφώσει, λόγω του ότι φαίνεται ξεκάθαρα το βάρος και η υφή του ξύλου. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να εξετάσεις το τι προσφέρει η επιλογή για τις δικές σου ανάγκες με τη βοήθεια ενός επαγγελματία.
ξύλινα δοκάρια
Pinterest.com

#5 Βιβλιοθήκη από ξύλο

Η βιβλιοθήκη είναι μια κλασική, αλλά πάντα ταιριαστή ιδέα για το διαχωρισμό δύο δωματίων του σπιτιού. Φυσικά, με τον όρο βιβλιοθήκη δεν εννοούμε ένα έπιπλο που στηρίζεται στον τοίχο και κρατάει ασφαλή τα βιβλία μας. Εννοούμε, κυρίως, μια ξύλινη κατασκευή, ή μια κατασκευή από γυψοσανίδα. Η κατασκευή αυτή έχει ανοιχτά ράφια, ώστε τα περιεχόμενα της να φαίνονται και από τις δύο πλευρές. Επίσης, έχει ράφια διαφορετικών διαστάσεων, επιτρέποντας σου να αποθηκεύεις διάφορα είδη αντικειμένων.
Με άλλα λόγια, δε χρειάζεται να τοποθετήσεις μόνο βιβλία. Υπάρχει χώρος για κορνίζες με φωτογραφίες, διακοσμητικά μπουκάλια, περιοδικά και διακοσμητικά αντικείμενα κάθε τύπου. Έτσι, η βιβλιοθήκη γίνεται, όχι μόνο ένα από τα χρηστικά ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου, αλλά και ένα πολύτιμο κομμάτι της διακόσμησης σου. Για τους λόγους αυτούς, εμείς θα σου προτείναμε την ιδέα αυτή ανεπιφύλακτα, καθώς τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει δύσκολα βρίσκονται σε άλλου τύπου επιλογές.
βιβλιοθήκη από ξύλο
Pinterest.com

#6 Σταθερό διαχωριστικό

Μήπως ψάχνεις για ένα διαχωριστικό που θα γίνει μόνιμο κομμάτι της διακόσμησης σου; Για τέτοιους σκοπούς, μπορείς να βρεις σταθερά ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου. Τα σταθερά διαχωριστικά, συνήθως, καλύπτουν το χώρο από το πάτωμα, μέχρι και την οροφή, λειτουργώντας σαν μεσοτοιχία μεταξύ δύο χώρων. Μπορούν να είναι συμπαγή, δηλαδή να μην έχουν καθόλου κενά και έτσι, πραγματικά, να λειτουργούν σαν τοίχοι.
Ωστόσο, αν χρειάζεσαι μια συμπαγή μεσοτοιχία, θα σου προτείναμε να κατευθυνθείς προς μια κατασκευή από γυψοσανίδα. Έτσι, θα επωφεληθείς από το χαμηλό της κόστος και τις μονωτικές της ιδιότητες. Για ξύλινες κατασκευές, προτείνονται διάτρητα διαχωριστικά, με συμμετρικά, ή και μη συμμετρικά σχέδια. Με σωστό σχεδιασμό, το διαχωριστικό σου μπορεί να γίνει ακόμα και κάβα για τα ποτά σου! Φυσικά, συστήνεται να το συζητήσεις με τον ξυλουργό που θα σου φτιάξει την κατασκευή για να σου υποδείξει το βέλτιστο τρόπο να πετύχεις κάτι τόσο εξειδικευμένο.
σταθερό διαχωριστικό
Pinterest.com

#7 Πτυσσόμενο παραβάν

Το πτυσσόμενο παραβάν λειτουργεί στην ίδια λογική με το διαχωριστικό από παντζούρια. Το μόνο που αλλάζει είναι η αισθητική άποψη. Σε αντίθεση με τα παντζούρια, το ξύλινο παραβάν μπορεί να μη μοιάζει καθόλου vintage, αν δεν το θέλεις. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά, μέσα από το χρώμα και το σχεδιασμό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές μπογιές για ξύλο, ώστε να δώσεις ιδιαίτερο χρώμα και όμορφα σχέδια στο παραβάν σου. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις εσύ την όποια αλλαγή.
Το βάψιμο και η περιποίηση του παραβάν σου μπορεί να γίνει απευθείας και με μεγαλύτερη ασφάλεια από τον ξυλουργό που θα αναλάβει το έργο. Με τον τρόπο αυτό, γλυτώνεις χρόνο και έχεις ένα σίγουρο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Το διαχωριστικό σου θα είναι πραγματικά μοντέρνο και θα ταιριάζει με τη διακόσμηση που ονειρεύεσαι. Βασική προϋπόθεση είναι, φυσικά, το παραβάν να μην είναι πολύ βαρύ, ώστε να μπορείς να το μετακινείς όπου επιθυμείς, ανά πάσα στιγμή. Πιστεύουμε ότι αυτή η αισθητική πινελιά μπορεί να απογειώσει τη διακόσμηση σου πολύ εύκολα και για το λόγο αυτό σου συστήνουμε να εξετάσεις προσεκτικά την επιλογή της.

πτυσσόμενο παραβάν
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top