ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Η Walt Disney Co. συμφώνησε για την εξαγορά ορισμένων περιουσιακών στοιχείων
της εταιρείας Twenty-First Century Fox του Rupert Murdoch αντί 52,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Disney θα αποκτήσει την 21st Century Fox, συμπεριλαμβανομένων των στούντιο Twentieth Century Fox Film and Television, καθώς και τις καλωδιακές και διεθνείς τηλεοπτικές επιχειρήσεις.
Η τιμή αγοράς συνεπάγεται συνολική αξία ιδίων κεφαλαίων ύψους περίπου 52,4 δισ. δολαρίων και συνολική συναλλακτική αξία περίπου 66,1 δισ. δολαρίων για την επιχείρηση που θα αποκτήσει η Disney.
Η Disney σημείωσε ότι η απόκτηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων θα της επιτρέψει να δημιουργήσει πιο ελκυστικό περιεχόμενο και να δημιουργήσει πιο άμεσες σχέσεις με τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.
Η Disney θα αποκτήσει επίσης τα FX Networks, National Geographic Partners, Fox Sports Regional Networks, Fox Networks Group International, Star India και Fox για τα Hulu, Sky plc (BSY.L, SKY.L), Tata Sky και Endemol Shine Group.
Οι εταιρείες δήλωσαν ότι πριν από το κλείσιμο της συναλλαγής, η 21st Century Fox θα επιδιώξει να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη απόκτηση του 61% του Sky που δεν κατέχει ακόμα.
Στο μεταξύ, ο Robert Iger συμφώνησε να συνεχίσει ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Co. μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους 2021.
 Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top