ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Αλλαγή παρουσιάζει ήδη ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα, η οποία θα γίνει αισθητή το
Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά, θα επιφέρει βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και σε δεύτερο χρόνο, στο ανατολικό Αιγαίο. Βροχές θα σημειωθούν ωστόσο και στα Ανατολικά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται την Κυριακή στα δυτικά, με έμφαση πλέον στα ανατολικά και εξασθένηση στην συνέχεια και σε αυτές τις περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και πάλι στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ – ΒΔ και η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση, η οποία θα είναι εντυπωσιακή από την Τρίτη και μετά.
Η νέα εβδομάδα έρχεται με κρύο και χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Όπως είχαμε τονίσει σε προηγούμενο δελτίο μας, σε σχετική ανάλυση που κάναμε, την οποία μπορείτε να δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ, η πρώτη από μια σειρά ψυχρών εισβολών αναμένεται λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ ψυχρές αέριες μάζες θα μας επισκέπτονται τις επόμενες 15 ημέρες, δίνοντας τέρμα στην κυριαρχία των Νοτιάδων των τελευταίων εβδομάδων!!!
Έως την Τετάρτη βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι βορείου ρεύματος εντάσεων έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, με τις μέγιστες σε μονοψήφιες τιμές και το φράγμα των 10 βαθμών, να το ξεπερνούν κατά δυο με τρεις βαθμούς, οι νησιωτικές περιοχές.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα λείψουν οι βροχές και οι χιονοπτώσεις έως το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, με το κρύο ωστόσο να παραμένει τσουχτερό. Στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να εκδηλωθεί παγετός, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Κλείνοντας να πούμε πως νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ημιορεινά του Ν. Αττικής!
Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας – Σόζων Πούντος
 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top