ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Μετά από τις πολλές βροχές που ζήσαμε εδώ και 1 ολόκληρη εβδομάδα, φαίνεται πως η χώρα μας από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως το
Σάββατο το βράδυ, θα επηρεαστεί πρόσκαιρα από έναν Αντικυκλώνα που θα καλύψει το μισό κομμάτι της Ευρώπης και την χώρα μας, προκαλώντας καλές καιρικές συνθήκες, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας  και πρωινές ομίχλες, ενώ παγετός θα εκδηλώνεται στη Βόρεια Ελλάδα, τις νυχτερινές ώρες.
Ωστόσο τα πρώτα σημάδια αλλαγής του καιρού θα αρχίσουν να γίνονται ορατά μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς αυτός ο αντικυκλώνας θα αρχίσει σταδιακά να μας αποχαιρέτα, δίνοντας τη θέση του σε περάσματα χαμηλών βαρομετρικών από την περιοχή μας, τα οποία θα προκαλέσουν από την Κυριακή αλλά κυρίως όμως από τη Δευτέρα και μετά,  ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας μας.
Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν το διάστημα καλοκαιρίας που μεσολαβεί έως το τέλος της εβδομάδας, για να προετοιμαστούμε για τον ερχομό της νέας κακοκαιρίας, αλλά και για τον επερχόμενο χειμώνα φυσικά. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε, πως καλό είναι να λάβουμε από μόνοι μας πρωτοβουλίες, ώστε να ελαττώσουμε τον κίνδυνο επιπτώσεων, από πιθανά πλυμμηρικά φαινόμενα στο μέλλον, προβαίνοντας σε μέτρα προφύλαξης.
Επειδή το έδαφος είναι πλέον κορεσμένο από τα πολλά νερά των προηγούμενων ημερών, το μικρό αυτό διάστημα καλοκαιρίας που μεσολαβεί, δεν επαρκεί ώστε να στεγνώσουν τα εδάφη, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές πλέον να είναι ευάλωτες σε πλυμμηρικά φαινόμενα, αφού αναμένονται εκ νέου βροχές. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί και προνοητικοί, καθώς σε γενικότερο πλαίσιο, αναμένεται ένας αρκετά βαρύς χειμώνας.
Επιμέλεια: Βασίλης Ζαφειρούδης
 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top