ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Όλες τις λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα, με τα κριτήρια και τους δικαιούχους περιλαμβάνει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.


Στα 9.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ορίζεται το πρώτο σκαλοπάτι για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, πολύτεκνες οικογένειες ενδέχεται να περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δικαιούχων, εφόσον συντρέχουν και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις, αν το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 27.000 ευρώ.

Το όριο ακίνητης περιουσίας ορίζεται στα 120.000 ευρώ, με προσαύξηση 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

Αχτσιόγλου για κοινωνικό μέρισμα

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ενδεικτικά ότι «για πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά το ανώτατο εισοδηματικό όριο ανέρχεται στα 18.000 ευρώ» ενώ το νέο στοιχείο που έκανε γνωστό είναι πως για μεγαλύτερες οικογένειες το εισοδηματικό κριτήριο θα ανέλθει αναλογικά έως 27.000 ευρώ.

«Ένα ζευγάρι με εισόδημα από 9 μέχρι 13,5 χιλιάδες ευρώ θα λάβει 375 ευρώ, ένα ζευγάρι με ένα παιδί και εισόδημα από 5.250 έως 10.500 ευρώ θα λάβει 612 ευρώ κ.λπ», εξήγησε η υπουργός Εργασίας.

Η προέλευση του πλεονάσματος

Αναφορικά με την προέλευση του πλεονάσματος, η κυρία Αχτσιόγλου επισήμανε ότι μπορεί κανείς εύκολα να δει από που προήλθε η υπεραπόδοση, αφού όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της Βουλής που «είναι δημόσιο έγγραφο».

Σύμφωνα με την ίδια, το μεγαλύτερο μέρος προκύπτει από τα ασφαλιστικά ταμεία και συγκεκριμένα από την αύξηση εσόδων από τις εισφορές. Αυτή η αύξηση οφείλεται στην αύξηση της απασχόλησης, και όχι στην αύξηση των ποσοστών εισφορών που παραμένουν όπως ήταν πάντα, τόνισε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει αύξηση των εσόδων και από την ρύθμιση των οφειλών.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για 320 εκατομμύρια θετική απόκλιση από την αύξηση εσόδων από τους μισθωτούς λόγω της μείωσης της ανεργίας και 200 εκατομμύρια από τη ρύθμιση οφειλών.

Η δεύτερη «πηγή» της υπεραπόδοσης είναι σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, η οποία αποτελεί «αποτέλεσμα εντατικής δουλειά εκκαθάρισης του μητρώου των εκκρεμών συνταξιοδοτικών παροχών» και δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε μη πληρωμή συντάξεων.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η υπεραπόδοση συναρτάται ευθέως και με τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφώνησε η παρούσα κυβέρνηση, δηλαδή το 0,5 για το 2016 και το 1,75 για το 2017. «Χωρίς την αλλαγή των στόχων που πέτυχε η κυβέρνηση δεν θα συζητούσαμε καν για υπεραπόδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Όλη η τροπολογία
Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2irIzeB
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top