ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τι προειδοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος για επικίνδυνα φαινόμενα στην Ελλάδα;...


Τις πιθανές περιοχές συντριβής του κινεζικού διαστημικού σταθμού Tiangong-1, που θα διαλυθεί πλήρως στις αρχές του 2018, έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Το διαστημικό σκάφος αναμένεται να πραγματοποιήσει ανεξέλεγκτη επιστροφή στην ατμόσφαιρα της Γης μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2018.

Οπως αναφέρει το protothema.gr, το Γραφείο Διαστημικών Υπολειμμάτων (IADC) του ESA, που εδρεύει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων, στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, θα πραγματοποιήσει παράλληλα διεθνή μελέτη εμπειρογνωμόνων, την εβδομάδα της 28ης Φεβρουαρίου, εστιάζοντας στις προβλέψεις επανεισδοχής και τις μελέτες για τη διάλυση του σταθμού στα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Η πλειοψηφία του διαστημικού σκάφους αναμένεται να καεί κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ESA.

«Λόγω της γεωμετρίας της τροχιάς του σταθμού, μπορούμε ήδη να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο τυχόν θραύσματα να πέσουν σε οποιοδήποτε σημείο βόρεια από τις 43 μοίρες ή πιο νότια από τις 43 μοίρες» δήλωσε ο Χόλγκερ Κραγκ, επικεφαλής του Γραφείου Διαστημικών Υπολειμμάτων του ESA.

Αυτά τα γεωγραφικά πλάτη δείχνουν πως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα μπορούσαν να βρεθούν στο επίκεντρο των θραυσμάτων εάν κάποια μεγαλύτερα κομμάτια του διαστημικού σταθμού δεν καταστραφούν εντελώς στην ατμόσφαιρα.

«Η ημερομηνία, ο χρόνος και το γεωγραφικό αποτύπωμα της εισαγωγής στη Γη μπορούν να προβλεφθούν μόνο με μεγάλες αβεβαιότητες. Ακόμη και λίγο πριν την είσοδό του, μπορεί να εκτιμηθεί μόνο σε ένα πολύ μεγάλο χρονικό και γεωγραφικό πλαίσιο» πρόσθεσε ο Κραγκ.

«Στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ θύματα λόγω πτώσης συντριμμιών» πρόσθεσε ο οργανισμός.

Να σημειωθεί πως δεν έχει υπάρξει επαφή με το σταθμό από το 2016, αφού προηγουμένως είχε εγκαταλειφθεί το 2013.
Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top