ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
ηχομόνωση σπιτιού
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού και ταβανιού είναι από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς. Ταυτόχρονα, είναι ένα και από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον. Φαντάσου ότι γυρνάς κουρασμένος/-η από τη δουλειά. Πέφτεις στον καναπέ να κλείσεις μια στιγμή τα μάτια σου και ξαφνικά…
μουσική! Οι από πάνω χορεύουν και εσένα χορεύουν τα νεύρα σου.
Προφανώς και δεν μπορείς να πεις σε κανέναν τι θα κάνει στο σπίτι του, οπότε θα υπομείνεις σιωπηλά αυτό το μαρτύριο. Ή μήπως όχι; Χαλάρωσε, δεν χρειάζεται να διαπληκτιστείς με τους γείτονες σου. Η μόνωση σπιτιού είναι η λύση στο πρόβλημα σου. Μιλήσαμε με τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας και συγκεντρώσαμε σε μία λίστα μερικά μικρά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις για να εξασφαλίσεις την ηρεμία σου.

Ηχομόνωση Σπιτιού – 5 Tips που πρέπει να δοκιμάσεις!

ηχομόνωση σπιτιού

#1 Βάλε στο χώρο σου “σφουγγάρια”.

Προφανώς όχι τα απλά. Χοντρές κουρτίνες, χαλιά και μοκέτες λειτουργούν κυριολεκτικά σαν σφουγγάρια για τον ήχο. Χρησιμοποίησε τα στο σπίτι σου για να έχεις πολλαπλά οφέλη. Αποτελούν μια πολύ απλή και καλή λύση για την απορρόφηση των θορύβων, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν το σπίτι σου ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια τη χειμώνα. Έτσι, όχι μόνο θα κρατήσεις το θόρυβο έξω από το εσωτερικό του σπιτιού σου αλλά θα μειώσεις και τα έξοδα σου για θέρμανση και ψύξη. Win-win, λοιπόν.

#2 Γέμισε τα κενά με σιλικόνη.

Ο ήχος κυλάει από δωμάτιο σε δωμάτιο ή από έξω προς τα μέσα. Αυτό που πρέπει να σε νοιάζει επομένως για να έχεις καλή ηχομόνωση στο δωμάτιο είναι να εμποδίσεις αυτή την κίνηση. Να του βάλεις εμπόδια. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να κλείσεις όλα τα μικρά κενά που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε πόρτες, παράθυρα ή οπουδήποτε αλλού. Είναι ιδιαίτερα οικονομικό και θα μειώσει αισθητά τους εκνευριστικούς θορύβους. Άσε που θα κρατήσει και το σπίτι σου πιο καθαρό, αφού θα εμποδίσει και τη μεταφορά σκόνης.

#3 Διάλεξε τα σωστά κουφώματα.

Η επιλογή των κουφωμάτων ενός σπιτιού πρέπει έτσι κι αλλιώς να γίνεται με προσοχή. Αν όμως αντιμετωπίζεις και προβλήματα ηχορύπανσης, τότε είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Όπως είπαμε κι πιο πάνω, η σωστή ηχομόνωση σπιτιού απαιτεί εμπόδια. Οι εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες, λοιπόν, παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ενδιάμεσα στα δωμάτια καλό είναι να τοποθετήσεις χοντρές πόρτες, ενώ για τις εξωτερικές θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα τα αλουμίνια. Είναι σίγουρα μια πιο κοστοβόρα λύση, αλλά θα συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της φασαρίας, αλλά και στη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας του σπιτιού σου.

#4 Επένδυσε με γυψοσανίδα τους τοίχους σου.

Η τοποθέτηση γυψοσανίδας έχει πολλά οφέλη, ένα από αυτά είναι και η προστασία που προσφέρει από τους ενοχλητικούς ήχους. Αποτελεί τάση στη διακόσμηση και θα είναι ιδιαίτερα εύκολο να την συνδυάσεις με το υπόλοιπο σπίτι σου. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να βάλεις παντού. Μπορείς να την προτιμήσεις μόνο σε σημεία που αντιμετωπίζεις άμεσο πρόβλημα. Αν για παράδειγμα τα νεύρα σου προέρχονται από τους διπλανούς σου, μπορείς πολύ απλά να επενδύσεις μόνο τον ενδιάμεσο τοίχο.

#5 Κάλυψε τους τοίχους με υφάσματα, πίνακες και βιβλιοθήκες. 

Μία ακόμα καλή λύση αν έχεις εντοπίσει μία συγκεκριμένη πηγή προβλήματος σε ένα δωμάτιο του Σπιτιού σου είναι να «γεμίζεις» τον τοίχο του με στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ηχομόνωση. Μία εντυπωσιακή βιβλιοθήκη, γεμάτη με βιβλία, εκτός του ότι θα σε βοηθήσει να αποθηκεύσεις και να οργανώσεις τα βιβλία και τα πράγματα σου, έχει δύο ακόμα λειτουργίες. Η πρώτη είναι η συμβολή στην διαμόρφωση της αισθητικής και της διακόσμησης του χώρου. Η δεύτερη είναι ότι δημιουργεί ένα «στρώμα» που ενισχύει την ηχομόνωση σπιτιού. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με έναν πίνακα ζωγραφικής ή με ένα ιδιαίτερο ύφασμα για τον τοίχο.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top