ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
κουρτίνες σαλονιού
Η αλλαγή στις κουρτίνες σαλονιού είναι, για πολλούς από εμάς, ένας απλός και αρκετά οικονομικός τρόπος για να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του χώρου. Ειδικά αν το σαλόνι έχει
μεγάλα παράθυρα, ή μια μπαλκονόπορτα, οι κουρτίνες μπορούν να είναι αρκετά μεγάλες και να επηρεάζουν σημαντικά τη γενική εικόνα του χώρου. Για το λόγο αυτό, αξίζει να κάνεις μια εκτενή έρευνα αγοράς και να εξετάσεις τις εναλλακτικές επιλογές σου, πριν προχωρήσεις σε αγορά. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να ακολουθείς τις τάσεις της μόδας στη διακόσμηση, η επιλογή κουρτινών ίσως να είναι κάτι που σε απασχολεί αρκετά.
Ωστόσο, θα σου προτείναμε να μην πετάς τις κουρτίνες που αντικαθιστάς, καθώς η μόδα τείνει να κάνει κύκλους. Συνεπώς, μπορεί οι κουρτίνες σαλονιού που ήδη έχεις να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο των τάσεων της μόδας. Έπειτα, υπάρχουν ακόμα και σχέδια και χρώματα με αδιαμφισβήτητη διαχρονική αισθητική. Μπορείς να καταφύγεις σε τέτοιου είδους λύσεις, ώστε να νιώθεις σιγουριά ότι οι κουρτίνες σου είναι πάντα μοντέρνες. Λοιπόν, μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις μερικές φρέσκιες ιδέες για κουρτίνες σαλονιού;

20+1 μοντέρνα σχέδια για κουρτίνες σαλονιού που εντυπωσιάζουν!

Μονόχρωμες κουρτίνες σαλονιού 

1. Λευκό

Η κλασική λευκή κουρτίνα, είτε διαφανής, είτε όχι, έχει αξία αναλλοίωτη στο χρόνο. Είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή. Φωτίζει το χώρο και ανήκει στις ιδέες που αξίζει να εξετάσεις, αν θέλεις να κάνεις το σαλόνι σου να μοιάζει μεγαλύτερο. Ταιριάζει σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες και το μόνο μειονέκτημα που θα μπορούσε να εντοπίσει κάποιος σε αυτή, θα ήταν πως χρειάζεται πιο συχνό καθάρισμα, σε σχέση με άλλες.
λευκές κουρτίνες
Pinterest.com

2. Γκρι

Το γκρι είναι ένα χρώμα εύκολο στη χρήση για διακοσμητικούς λόγους. Ιδιαίτερα φέτος, έχει αγαπηθεί πολύ, τόσο για έπιπλα, όσο και για κουρτίνες σαλονιού. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις του βιομηχανικού στυλ διακόσμησης, το γκρι είναι το κυρίαρχο χρώμα. Άλλος ένας λόγος για να το αγαπήσεις, είναι πως έχει ελάχιστες ανάγκες για καθάρισμα, πράγμα που σημαίνει πως μπορείς να καθυστερείς αυτή τη διαδικασία ακόμα και μερικές μέρες παραπάνω απ’ όσο υπολόγιζες.
γκρι κουρτίνες
Pinterest.com

3. Κρεμ

Το κρεμ είναι μια γλυκιά απόχρωση μεταξύ λευκού και μπεζ. Είναι μια φωτεινή απόχρωση που ενισχύει αισθήματα χαράς και οικειότητας. Αν το απόλυτο λευκό σου φαίνεται υπερβολικά έντονο, αλλά επιθυμείς να επωφεληθείς από όσα προσφέρει, τότε το κρεμ είναι η λύση για σένα. Όπως το λευκό, μπορεί να κάνει ένα χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και πιο ευρύχωρος. Ιδιαίτερα αν κυριαρχεί πολυχρωμία στο σαλόνι σου, το κρεμ θα προσθέσει μια διακριτική νότα, ξεκουράζοντας το βλέμμα σου.
κρεμ κουρτίνες
Pinterest.com

4. Μπεζ

Αν διαλέγεις κουρτίνες για τη φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού, τότε οι απλές μπεζ κουρτίνες είναι μια επιλογή που αξίζει να εξετάσεις. Το χρώμα αυτό δένει αρμονικά με τη μελαγχολική διάθεση της φύσης, παραμένοντας, ωστόσο, αρχοντικό. Επίσης, το μπεζ χρώμα έχει την τάση να “κρύβεται”, επιτρέποντας στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου να αναδειχθούν. Συνεπώς, αν επιθυμείς να τονίσεις το νέο χρώμα των τοίχων του σαλονιού, ή τα νέα σου υφάσματα, οι μπεζ κουρτίνες σαλονιού θα είναι σύμμαχοι σου.
μπεζ κουρτίνες

5. Χρυσό

Ένα χρώμα που εμπνέει εντυπωσιασμό και δεν περνά ποτέ απαρατήρητο. Μήπως ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις ένα πολυτελές σαλόνι; Αν ναι, τότε το χρυσό χρώμα στις κουρτίνες σαλονιού θα μπορέσει να σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου. Μάλιστα, αν τις συνδυάσεις με μια απαλή απόχρωση του μπεζ στο χρώμα των τοίχων, το αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικό και θα σε συναρπάσει.
χρυσές κουρτίνες

6. Μπλε

Ανάλογα με την απόχρωση του, το μπλε μπορεί να γίνει χαρούμενο, σοβαρό, ακόμα και μελαγχολικό. Για τη φθινοπωρινή και τη χειμερινή σεζόν, προτείνεται να στραφείς προς τις βαθιές αποχρώσεις του μπλε. Ιδιαίτερα αν στο σαλόνι σου κυριαρχούν στοιχεία σε λευκό, ή γκρι χρώμα, οι μπλε κουρτίνες θα ταιριάξουν αρμονικά με το σύνολο. Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο πως θα μαγνητίσουν τα βλέμματα και κανένας αγαπημένος σου δε θα αγνοήσει πως ανανέωσες τις κουρτίνες σαλονιού σου.
μπλε κουρτίνες
Pinterest.com

7. Πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα της ισορροπίας και της επαφής με τη φύση. Σύμφωνα με τις αρχές της χρωματοθεραπείας, το πράσινο βοηθά στη συγκέντρωση και καταπραΰνει το άγχος. Αυτοί είναι κάποιοι βασικοί λόγοι, για τους οποίους θεωρείται πως το πράσινο δεν είναι απλά ένα μοντέρνο χρώμα. Είναι ένα χρώμα με ευεργετικές ιδιότητες, το οποίο ίσως αξίζει μια περίοπτη θέση στο σαλόνι σου.
πράσινες κουρτίνες
Pinterest.com

Διπλές κουρτίνες σαλονιού

8. Γκρι & Λευκό

Είναι γεγονός, πως οι διπλές κουρτίνες κοστίζουν κάτι παραπάνω από τις μονές. Ωστόσο, το αποτέλεσμα που προσφέρουν είναι πολύ εντυπωσιακό. Για παράδειγμα, αν έχεις διακοσμήσει το σαλόνι σου με βάση το μινιμαλιστικό στυλ, τότε ο συνδυασμός μιας λευκής και μιας γκρι κουρτίνας δε μπορεί να μη φέρει επιτυχημένα αποτελέσματα. Η απλότητα των δύο χρωμάτων συγκεντρώνεται, ώστε να δημιουργήσει μια μοναδική εικόνα που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο/ -η.
γκρι-λευκό

9. Μπεζ & Λευκό

Μια ιδέα που κατατάσσεται με σιγουριά στις πιο μοντέρνες κουρτίνες σαλονιού. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, η απλότητα είναι εκείνη που εμπνέει εντυπωσιασμό. Ωστόσο, λόγω της φύση του μπεζ χρώματος, ο συνδυασμός αυτός είναι και πιο κομψός και διακριτικός. Σαν πρόσθετο πλεονέκτημα, σκέψου πως το λευκό και το μπεζ ταιριάζουν εύκολα με πολλά χρώματα επίπλων, ή τοίχου. Συνεπώς, αν κυριαρχεί κάποιο άλλο χρώμα στο σαλόνι σου, πέρα από το μπεζ, ή το λευκό, αυτό δε θα πρέπει να είναι πρόβλημα.
μπεζ-λευκό
Pinterest.com

10. Μοβ & Λευκό

Το σκούρο μοβ είναι ένα αρκετά απαιτητικό χρώμα. Ταιριάζει με το λευκό και το γκρι, αλλά δύσκολα συνδυάζεται με ζωηρά χρώματα. Για το λόγο αυτό, αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις μοβ κουρτίνες σαλονιού, τότε συστήνεται να τις συνδυάσεις με λευκές διάφανες κουρτίνες. Μπορείς να περιορίσεις τις μοβ κουρτίνες στις δύο άκρες των παραθύρων, ή της μπαλκονόπορτας, έτσι ώστε να φωτίζεται ο χώρος από το φως της μέρας χωρίς περιορισμούς.
μοβ-λευκό

11. Βιολετί & Λευκό

Το βιολετί, ως πιο ανοιχτή απόχρωση του μοβ, έχει λιγότερες απαιτήσεις. Μπορεί να συνδυαστεί με το λευκό και το γκρι, αλλά και το κρεμ και το μπεζ. Σαν απόχρωση, είναι αρκετά χαρούμενη και ζωηρή. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει την αυστηρότητα του σκούρου μοβ. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα αρχοντικό χρώμα, αλλά και χρώμα της διανόησης και της καλλιτεχνικής σκέψης. Έτσι, όταν συνδυαστεί με ένα σετ λευκών κουρτινών, το αποτέλεσμα είναι ένα χαρούμενο, αλλά και αρχοντικό σαλόνι.
βιολετί-λευκό

Κουρτίνες σαλονιού με σχέδια

12. Ριγέ

Το ριγέ σχέδιο έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο κοινό, το οποίο το προτιμά για τη διακόσμηση του σπιτιού. Γενικά, ένα ύφασμα με ψιλές ρίγες μπορεί να μοιάζει πιο αυστηρό. Αντιθέτως, ένα ύφασμα με πλατιές ρίγες είναι φιλικό και ζεστό. Συνεπώς, το ριγέ σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις αυτό που χρειάζεσαι, ώστε να δημιουργήσεις το επιθυμητό κλίμα στο χώρο.
ριγέ
Pinterest.com

13. Δίχρωμο καρό

Άλλο ένα σχέδιο που υπόσχεται να δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου, κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα. Οι καρό κουρτίνες σαλονιού ενισχύουν τα αισθήματα ζεστασιάς και οικειότητας, όπως μια αγαπημένη κουβέρτα, με την οποία σκεπάζεσαι στον καναπέ για να δεις μια ταινία. Σου προτείνουμε να επιλέξεις καρό σε ουδέτερα χρώματα, όπως άσπρο και μαύρο, ή γκρι, ώστε να μην κουράζει το βλέμμα.
καρό
Pinterest.com

14. Πολύχρωμο καρό

Το καρό που περιέχει πάνω από 2 χρώματα είναι πιο σύνθετο, αλλά και πιο ξεχωριστό. Φυσικά, συστήνεται να μην επιλέξεις κουρτίνες σε πολύ έντονο συνδυασμό χρωμάτων, γιατί το αποτέλεσμα είναι πιθανό να προσελκύει διαρκώς το βλέμμα σου, κουράζοντας σε. Μια ασφαλής επιλογή είναι το πολύχρωμο καρό σε αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ για να διατηρείται η αίσθηση της ζεστασιάς, χωρίς να χάνεται η κομψότητα.
πολύχρωμο καρό

15. Με “κύματα”

Μήπως θέλεις οι κουρτίνες σαλονιού σου να θυμίζουν θάλασσα; Αν η όψη της θάλασσας σε χαλαρώνει και σου προσφέρει ισορροπία, τότε μπορείς να τη φέρεις στο σαλόνι σου. Διάλεξε μεγάλες κουρτίνες με κυματιστά σχέδια, τα οποία θα σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε νησί για διακοπές. Το αποτέλεσμα αυτό είναι εγγυημένο, ειδικά αν διαλέξεις κουρτίνες σε μπλε χρώμα.
κύματα
Pinterest.com

16. Γεωμετρικά σχήματα

Μια ιδέα που είναι πολύ στη μόδα φέτος και όχι αδικαιολόγητα. Τα γεωμετρικά σχήματα κάνουν τις κουρτίνες σαλονιού να μοιάζουν πιο σύνθετες και άξιες προσοχής. Δε χρειάζεται να έχουν έντονα χρώματα, αλλά συνηθίζεται το χρώμα τους να έρχεται σε αντίθεση με το βασικό χρώμα της κουρτίνας. Ωστόσο, ίσως αυτή να μην είναι η ιδανική ιδέα για σένα, αν ήδη κυριαρχούν αρκετά χρώματα και πολλά έπιπλα στο σαλόνι σου. Μην ξεχνάς πως είναι πολύ σημαντικό η διακόσμηση σου να σε χαλαρώνει.
γεωμετρικά σχήματα
Pinterest.com

17. Κυκλικά σχέδια

Τα ημικύκλια και οι καμπύλες γραμμές είναι κλασικά σχέδια για κουρτίνες σαλονιού. Αν συνδυαστούν σωστά, το αποτέλεσμα που δημιουργούν μπορεί να είναι πολύ κομψό και εντυπωσιακό. Ιδανικά, συστήνεται να διαλέξεις κουρτίνες, όπου τα σχέδια έχουν το ίδιο χρώμα με το βασικό τους, απλά σε λίγο πιο σκούρα απόχρωση. Έτσι, θα ξεχωρίζουν, αλλά χωρίς να μοιάζουν ξένα προς το σύνολο.
κυκλικά σχέδια
Pinterest.com

18. Διπλές με σχέδια

Έχεις σκεφτεί πόσο ιδιαίτερο θα ήταν, αν επέλεγες διπλές κουρτίνες, εκ των οποίων η μια έχει σχέδια; Υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να δημιουργήσεις αυτό το συνδυασμό. Μπορείς να διαλέξεις μια κουρτίνα με όμορφα σχέδια και άλλη μια, στο χρώμα των σχεδίων αυτών. Τοποθέτησε τις μαζί στο παράθυρο του σαλονιού σου και άφησε τις να εντυπωσιάσουν με τη μεγαλοπρέπεια τους.
διπλές κουρτίνες
Pinterest.com

19. Διπλές με κύκλους

Αν τα περίτεχνα σχέδια δεν ταιριάζουν στην αισθητική σου και προτιμάς κάτι πιο απλό, υπάρχει λύση. Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα κυκλικά σχέδια είναι κλασικά για τις κουρτίνες σαλονιού. Αυτό σημαίνει, πως στην αγορά μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία σχεδίων τέτοιου είδους σε κουρτίνες. Συνδύασε το αγαπημένο σου σχέδιο με μια απλή, λευκή κουρτίνα και άφησε το αποτέλεσμα να σε καταπλήξει.
διπλές κουρτίνες

20. Συμμετρικά σχέδια

Τα συμμετρικά σχέδια πάνω σε κουρτίνες σαλονιού μπορεί να είναι πιο περίπλοκα από τα γεωμετρικά. Με άλλα λόγια, αντί να επιλέξεις τετράγωνα σχήματα για τις κουρτίνες σου, μπορείς να διαλέξεις ένα εντελώς διαφορετικό σχήμα, δημιουργώντας με αυτό ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει πολύ σοφιστικέ και ξεχωριστό.
συμμετρικά σχέδια
Pinterest.com

21. Αφηρημένα σχέδια

Αναμφίβολα, η τήρηση ενός συγκεκριμένου μοτίβου στις κουρτίνες σαλονιού μπορεί να φέρει ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να περιορίζεσαι σε στενές φόρμες και καλούπια. Στο τέλος της ημέρας, είναι η δική σου διακόσμηση, για την οποία μιλάμε και πρέπει να ικανοποιεί κυρίως εσένα. Λοιπόν, αν το προτιμάς, μπορείς να ξεφύγεις από τα μοτίβα και να διαλέξεις κουρτίνες με σχέδια που δε συμβολίζουν απαραίτητα κάτι συγκεκριμένο, ωστόσο ταιριάζουν με την αισθητική σου.
αφηρημένα σχέδια 
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top