ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Οι γονείς ενός ανορεξικού κοριτσιού που έπεσε στις γραμμές του τρένου πέντε μέρες αφού πήρε εξιτήριο από μία ψυχιατρική μονάδα είπαν χτες το βράδυ πως ο θάνατός της οφείλεται στην αποτυχία των αρχών.


Η Pippa McManus, 15, που είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 25 κιλά, αυτοκτόνησε μετά από μία διαμάχη που είχε με τους γονείς της για το πόσο πολύ γυμναστική έκανε όταν έφυγε από το σπίτι φωνάζοντας: ‘θα αυτοκτονήσω.’

Το σώμα της βρέθηκε αργότερα κοντά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό. Οι γονείς του κοριτσιού, Marie και James McManus, είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το εξιτήριο που έδωσε η κλινική Priory θεωρώντας πως η κόρη τους δεν ήταν ακόμα έτοιμη.

Pip McManus' family outside Stockport Coroner's Court, Greater Manchester, following an emotional two-week inquest

Η μικρή Pip είχε περάσει τα τελευταία τρία χρόνια παλεύοντας την ανορεξία, την κατάθλιψη και τον αυτοτραυματισμό. Θεωρούν πως αν την είχαν φροντίσει καλύτερα, σήμερα θα ήταν ζωντανή.

A doctor described Pip's case as 'probably the most severe' case of anorexia nervosa she has seenAt one point she weighed just 27kg

Το πρόβλημα είχε ξεκινήσει το 2012 όταν είχε πάθει εμμονή με το σαγόνι της που θεωρούσε πως ήταν πολύ χοντρό και έκανε εξοντωτικές δίαιτες, ενώ έτρεχε και γυμναζόταν έντονα.


Pip died at Gatley railway station in Stockport, Greater Manchester, after a family argument about her excessive gym use, on December 9 2015

Το 2014 μπήκε στην κλινική Priory στο Altrincham για να αντιμετωπίσει τις διατροφικές διαταραχές και τις τάσεις αυτοκτονίας που είχε. Της είχαν επιτρέψει να επισκεφτεί το σπίτι της τον Φεβρουάριο του 2015, αλλά 7 αποχαιρετιστήρια γράμματα που βρήκαν προς τους γονείς, τα αδέρφια και τους φίλους της τους έκαναν να την στείλουν πίσω στην κλινική.

Στα γράμματα έλεγε πως δεν άντεχε άλλο την κατάσταση αυτή και πως δεν μπορούσε άλλο να παλεύει την ανορεξία. Οι ένορκοι συμφώνησαν πως το να πάει σπίτι της ήταν το σωστό αλλά είπαν πως ίσως δεν είχαν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες. Είπαν επίσης πως δεν είχε ξεκαθαρίσει η κλινική προς τους γονείς πως ο κίνδυνος αυτοκτονίας ήταν μεγαλύτερος τις πρώτες μέρες μετά το εξιτήριο.

In an emotional argument with her familky she yelled: 'I am going to kill myself now'She then ran from the family home in Gatley

‘Η Pippa μισούσε τον εαυτό της. Πίστευε πως ήταν ο πιο άσχημος άνθρωπος του κόσμου. Ότι και να της έλεγες δεν άλλαζε κάτι γιατί αυτό ακριβώς ήταν που της έλεγε η ανορεξία.’

Τώρα οι γονείς της δεν θέλουν ο χαμός της να είναι μάταιος. Θέλουν να ξεκινήσουν το Ίδρυμα Pip με σκοπό να βοηθήσουν και άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Ελπίζουμε η ανάμνησή της να ζει για πάντα και το ίδρυμα που ιδρύθηκε στο όνομά της να συνεχίζει να βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.


Πηγή: http://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top