ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Γνωρίζοντας αρκετά για το στίγμα του AIDS και τις παρεξηγήσεις σχετικά με τη μεταδοτικότητα του ιού, αυτός ο φορέας του HIV αποφάσισε να πει στον κόσμο ότι και αυτός είναι θύμα, αλλά με έναν πολύ ασυνήθιστο τρόπο.


Ο Janne Antin από τη Φινλανδία διαγνώστηκε με AIDS και είναι πολύ εξοικειωμένος με τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Janne βγήκε δημόσια με ένα σημείωμα που έγραφε “Είμαι φορέας του HIV, αγγίξτε με!”


Ο Janne έμεινε γενναία στους δρόμους του Ελσίνκι με τα χέρια του τεντωμένα και τα μάτια του κλειστά. Μερικοί ήταν συγκλονισμένοι, κάποιοι ήταν σιωπηλοί, και κάποιοι δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση μαζί του.

Καθώς ο Janne στεκόταν εκεί, άρχιζε να νιώθει αρκετά άβολα. Τότε ξαφνικά αισθάνθηκε κάτι… ένα χέρι να τον αγγίζει.


Σταδιακά, ένας-ένας, άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα άρχισαν να ανταποκρίνονται.

Κάποια παιδιά έτρεξαν κατά πάνω του και τον αγκάλιασαν σφιχτά. Μία μητέρα εξήγησε στο παιδί της τι κάνει ο Janne. Μια ηλικιωμένη κυρία πήγε να του δίξει την υποστήριξή της και μια νεαρή γυναίκα άγγιξε τα χέρια του. Ο Janne ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι πολλοί άνθρωποι διστάζουν να εξεταστούν για τον ιό HIV. Κι αν πάρουν το θάρρος να εξεταστούν, φοβούνται να ενημερώσουν άλλους για τη διάγνωσή τους, πολλές φορές αρνούνται να πάρουν και τα αντιρετροϊκά φάρμακα. Ο φόβος της απόρριψης, πολλές φορές, οδηγεί σε λαχτάρα για στοργή και τρυφερότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.




Το βίντεο του Janne έχει προβληθεί εκατομμύρια φορές.


Δείτε πώς μπορεί λίγη συμπόνια να κάνει τη διαφορά στη ζωή ενός ανθρώπου!



Πηγή: http://ift.tt/2flFqbG
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top