Οι λαδερές μπάμιες στη κλασική ελληνική κουζίνα, μπορούν να γίνουν και στη κατσαρόλα και στο φούρνο χωρίς αλλαγή των υλικών.
Μια εύκολη συνταγή για υπέροχες μπάμιες με μπαλσάμικο, ψημένες στο φούρνο ή βρασμένες στη κατσαρόλα.
Και οι δύο εκδοχές θα σας δώσουν ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την απίστευτη γεύση του.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μπάμιες καθαρισμένες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
- 30 ml ξύδι μπαλσάμικο
- 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι
- 400 ml ζεστό νερό αν φτιάξετε τις μπάμιες σας στη κατσαρόλα
- 250 ml ζεστό νερό αν φτιάξετε τις μπάμιες σας στο φούρνο
- Κόβετε τα κοτσάνια που περισσεύουν από τις μπάμιες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε, τις πασπαλίζετε με 2-3 κ.σ. ξύδι, τις ανακατεύετε και τις αφήνετε για μισή ώρα ή και παραπάνω.
- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες μπάμιες, μην τις αποψύξετε, απλά πασπαλίστε τες με λίγο ξύδι και αφήστε τες στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τη ζάχαρη για 4-5 λ ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτετε τις μπάμιες, όπως είναι με το ξύδι και τις σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι για 5 λ επιπλέον.
- Προσθέτετε το μπαλσάμικο, ανακατεύετε για 1 λ και προσθέτετε τη ντομάτα και το ζεστό νερό (τα 400 ml.), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σε 20 λ. ανακατεύετε πάλι, ρίχνετε το μαϊντανό και αφήστε να σιγοβράσουν για 15-20 λ.
- Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό για τουλάχιστον 10-20 λ μέχρι να σερβίρετε, ώστε να πέσει η θερμοκρασία και ενταθούν οι γεύσεις.
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο ταψί (με 250 ml. ζεστό νερό) ανακατεύετε καλά και το βάζετε σε μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Σε 1 ώρα, ανακατεύετε, δοκιμάζετε και αυξάνεται τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς στον αέρα και συνεχίζετε να ψήνετε το φαγητό σας για άλλα 10 λ.
- Βγάζετε το ταψί και αφήνετε το φαγητό τουλάχιστον 10-20 λ πριν σερβίρετε ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να ενταθούν οι γεύσεις.
- Πασπαλίζετε, προαιρετικά, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε τις μπάμιες σας με τυρί φέτα, ζεστό ψωμί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: http://ift.tt/2xo6Fgf
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.