ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους
7,1 βαθμών συγκλόνισε το Μεξικό και την πολιτεία Πουέμπλα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).
Κτίρια ταρακουνήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους της πόλης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στην Πόλη του Μεξικού.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 47 τουλάχιστον νεκρούς σε διάφορες πολιτείες, ενώ 20 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην Πόλη του Μεξικού, σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου.
Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σφοδρή σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών συγκλόνισε την χώρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top