ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
κουρτίνες σαλονιού μοντέρνες
Έφτασε η εποχή που σε κάνει να θέλεις να αλλάξεις πράγματα στην καθημερινότητα σου; Μήπως οι αλλαγές στο σπίτι σου είναι ένας τρόπος για να ξεφεύγεις από τα τετριμμένα και να ανανεώνεσαι; Αν η απάντηση σου είναι ναι, τότε ίσως να σε ενδιέφερε να μάθεις πώς μπορείς να κάνεις μια ριζική αλλαγή στο σαλόνι σου. Μάλιστα, υπάρχει μια λύση για να μεταμορφώσεις το δωμάτιο του σαλονιού, χωρίς να σου κοστίσει μια περιουσία.

Γιατί να κάνεις μια αλλαγή ειδικά στο σαλόνι; Γιατί είναι το βασικό δωμάτιο του σπιτιού, όπου είναι πιθανό να περνάς αρκετό χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ως εκ τούτου, αξίζει ιδιαίτερη σημασία ως προς τη διαρρύθμιση και τη διακόσμηση του. Αν οι τοίχοι και τα παράθυρα του σαλονιού σου φαίνονται γυμνά, ή αν έχουν κάποιες ατέλειες, υπάρχει μια ιδανική λύση για σένα. Θα σε ενδιέφερε, λοιπόν, να ανακαλύψεις ιδέες για κουρτίνες σαλονιού μοντέρνες και ξεχωριστές; Ή μήπως αναζητείς τις κουρτίνες που θα αναδείξουν το στυλ και την προσωπικότητα σου;

7 ιδέες για κουρτίνες σαλονιού μοντέρνες με άποψη και στυλ!


#1 Λευκές κουρτίνες

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το λευκό χρώμα είναι διαχρονικό και δε λείπει ποτέ από τις τάσεις της μόδας. Γιατί, λοιπόν, να μη μπορείς να το εμπιστευθείς για τις κουρτίνες του σαλονιού σου; Αναρωτιέσαι τι μπορούν να σου προσφέρουν οι λευκές κουρτίνες; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Οι λευκές κουρτίνες επιτρέπουν τη διάχυση του φυσικού φωτός μέσα στο σπίτι πολύ πιο εύκολα από άλλα χρώματα. Ταυτόχρονα, δεν κουράζουν στην όψη και δύσκολα θα παρατηρήσεις ότι δεν ταιριάζουν με τα έπιπλα σου. Αν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που αγαπούν το άπλετο φως και την απλότητα, τότε το λευκό είναι για σένα. Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξεις, είναι να μην τοποθετήσεις λευκές κουρτίνες σε σημεία που είναι ευάλωτα προς τη δημιουργία λεκέδων. Όπως καταλαβαίνεις, ένας λεκές μπορεί να ξεχωρίζει πολύ έντονα πάνω στο λευκό ύφασμα.
λευκές κουρτίνες

#2 Κουρτίνες σε παστέλ αποχρώσεις

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι πολύ απαλές αποχρώσεις διαφόρων χρωμάτων και έχουν σαν σκοπό την αποτροπή δημιουργίας έντασης στη διακόσμηση του χώρου. Γιατί όμως ανήκουν στις επιλογές μας για κουρτίνες σαλονιού μοντέρνες στην όψη; Γιατί όπως και στην περίπτωση του λευκού, επιτρέπουν στο φως να διαχέεται χωρίς περιορισμούς. Επίσης, είναι η ιδανική λύση, αν βρίσκεις το λευκό πολύ παραδοσιακό, αλλά και πάλι δε θέλεις να δεις κάτι πολύ φανταχτερό στο σαλόνι σου. Μάλιστα, φέτος θεωρούνται πολύ μοντέρνες οι κουρτίνες σε αποχρώσεις του πράσινου. Αυτό συμβαίνει, γιατί το πράσινο είναι ένα χρώμα που μεταδίδει χαρά, αισιοδοξία και φιλικά συναισθήματα. Φυσικά, προτού διαλέξεις τις κουρτίνες για το σαλόνι σου σε πράσινες αποχρώσεις, βεβαιώσου πως ταιριάζουν με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου.
κουρτίνες παστέλ

#3 Γκρι κουρτίνες

Ίσως να έχεις υπόψιν σου ότι το γκρι χρώμα είναι μια πολύ αγαπημένη τάση της μόδας για φέτος. Η διακόσμηση του χώρου σε γκρι χρώματα μπορεί να σου προσφέρει ηρεμία και έλλειψη “θορύβου” που κουράζει τις αισθήσεις, αν αυτό έχεις ανάγκη. Επίσης, είναι ένα άριστο χρώμα για να στηρίξει το μινιμαλιστικό και το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης. Είτε πρόκειται να διαλέξεις τοίχους, είτε έπιπλα σε αποχρώσεις του γκρι, μπορείς να τα συνδυάσεις και με τις κατάλληλες μοντέρνες κουρτίνες σαλονιού σε γκρι αποχρώσεις. Μπορείς να επιλέξεις μια ανοιχτή απόχρωση, αν δε θέλεις να σκοτεινιάσει πολύ το σαλόνι σου. Αλλά ένας ακόμα λόγος για να διαλέξεις το γκρι από όλες τις ιδέες για κουρτίνες σαλονιού μοντέρνες, είναι πως δύσκολα θα το δεις να λεκιάζει! Συνεπώς, αν δεν έχεις αρκετό χρόνο να διαθέσεις για την καθαριότητα των κουρτινών, το γκρι είναι η επιλογή για σένα!
κουρτίνες γκρι

#4 Κουρτίνες στο χρώμα του τοίχου

Μήπως σε ενδιαφέρουν οι ιδέες για κουρτίνες σαλονιού μοντέρνες στην όψη, αλλά δε θέλεις να ριψοκινδυνεύσεις να αλλάξει η εικόνα του σαλονιού σου; Γιατί δεν αναζητείς κουρτίνες σε αποχρώσεις κοντινές στα χρώματα των τοίχων; Σου φαίνεται βαρετό σαν ιδέα; Αν ανατρέξεις σε ένα χρωματολόγιο, θα ανακαλύψεις πως ένα χρώμα μπορεί να έχει πολλές αποχρώσεις που δεν έχεις σκεφτεί. Συνεπώς, το αγαπημένο σου χρώμα, με το οποίο έχεις διακοσμήσει τους τοίχους του σαλονιού, μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με μια κοντινή, αλλά όχι ίδια απόχρωση για κουρτίνες. Έτσι, θα διατηρήσεις μια αίσθηση απλότητας στο σαλόνι σου και θα αναδείξεις την όψη των επίπλων.
κουρτίνες στο χρώμα του τοίχου

#5 Ημιδιαφανείς κουρτίνες

Αν ο λόγος που σε ώθησε στο να τοποθετήσεις κουρτίνες στο σαλόνι σου δεν ήταν πρακτικός, αλλά καθαρά θέμα αισθητικής, τότε ίσως αξίζει να αναλογιστείς και αυτή την επιλογή. Τι εννοούμε; Είναι πολύ πιθανό να τοποθετείς κουρτίνες για να καλύψεις μια ατέλεια του τοίχου, ή του παραθύρου σου. Επίσης, μπορεί να μην έχεις την ιδανική θέα από το παράθυρο του σαλονιού και να επιθυμείς να την κρύψεις πίσω από το κομψό ύφασμα. Ωστόσο, αν δεν τίθενται τέτοιου είδους ζητήματα, ποιος ο λόγος να κρύβεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες σου; Επένδυσε σε αέρινες κουρτίνες, που επιτρέπουν να βλέπεις τη θέα από μέσα τους. Έτσι, δε θα περιορίσεις καθόλου τη φωτεινότητα του σπιτιού, αλλά θα έχεις κάνει μια πανέμορφη διακοσμητική παρέμβαση.
κουρτίνες ημιδιάφανες

#6 Ombre κουρτίνες

Όπως στην κομμωτική, έτσι και εδώ, εννοείται πως στο ύφασμα κυριαρχούν διαφορετικά χρώματα, τα οποία χωρίζονται σε επίπεδα. Σκοπός της εναλλαγής που προσφέρει το ombre είναι να φωτίζεται ο χώρος με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Με άλλα λόγια, σε ένα σημείο του υφάσματος παρατηρείται σκίαση και σε ένα άλλο το φως μοιάζει πιο έντονο. Πρόκειται για μια ιδέα για κουρτίνες σαλονιού μοντέρνες και ξεχωριστές. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις αν τοποθετήσεις στο σαλόνι σου κουρτίνες σε ombre σχέδιο, είναι πως ο χώρος μοιάζει πιο χαρούμενος. Αυτό συμβαίνει, γιατί κάθε μονοτονία σπάει και τη διαδέχεται μια εκπληκτική αλλαγή με ζωηρή διάθεση.
κουρτίνες ομπρε

#7 Ριγέ κουρτίνες

Η επιλογή αυτή συνιστάται κυρίως σε ανθρώπους που επιθυμούν να φέρουν μια εικόνα αντίθεσης στο σαλόνι τους. Το ριγέ είναι τολμηρό σαν σχέδιο, αλλά αν το χειριστείς σωστά, μπορεί να αναδείξει πανέμορφα το χώρο σου. Ποιες είναι οι επιλογές σου για ριγέ κουρτίνες σαλονιού μοντέρνες; Τα κύρια σημεία που θα πρέπει να προσέξεις, είναι τα χρώματα του ριγέ, αλλά και το πλάτος του σχεδίου. Αν αυτό σου φαίνεται περίπλοκο, ή αν δεν εμπιστεύεσαι και τόσο το ένστικτο σου, ζήτα τη γνώμη των ειδικών, ή ακόμα και των κοντινών σου ανθρώπων, που δείχνουν ενδιαφέρον για τη διακόσμηση. Αν αγαπάς τα σχέδια, έχε υπόψιν σου ότι φέτος έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνιση τους και τα γεωμετρικά σχέδια. Είναι πιθανό να θέλεις να αναζητήσεις κουρτίνες σαλονιού με μεγάλα, ευφάνταστα σχέδια και επαναλαμβανόμενα μοτίβα που σε εκφράζουν. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να αναζητείς και άλλες απόψεις, για να νιώθεις σιγουριά για μια τέτοια αλλαγή.
κουρτίνες ριγέ
Ελπίζουμε να βοηθήσουμε στο να ανακαλύψεις τις ιδανικές κουρτίνες σαλονιού για το σπίτι σου! Μην ξεχνάς να επιστρατεύεις τη δημιουργικότητα σου, αλλά πάντα με γνώμονα τη γενική εικόνα που επιθυμείς να πετύχεις. Καλή επιτυχία!
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top