ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η διακόσμηση βρεφικού δωματίου είναι μια σημαντικότατη υπόθεση, με την οποία καλείσαι να ασχοληθείς, όταν γίνεσαι γονέας. Το βρεφικό δωμάτιο είναι ο χώρος όπου θα βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει και που θα περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του. Το θέαμα που αντικρίζει θα επηρεάσει την ψυχολογία του, το γούστο του, ακόμα και μέρος της δυνατότητας όρασης του. Ειδικά όταν μιλάμε για βρεφικά δωμάτια για κορίτσια, συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται συχνότερα έντονα χρώματα, όπως το ροζ, παρά στα αγόρια. Ωστόσο, πρέπει να ξέρουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε κάθε χρώμα με το σωστό τρόπο, για να μην έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Τι χρειάζονται όλα τα βρεφικά δωμάτια; Χρειάζονται αρκετό φυσικό φως της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ότι δε θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Επίσης, χρειάζονται απλότητα και έλλειψη του στοιχείου της υπερβολής. Το μωρό σου θέλει να εξετάζει τα πάντα γύρω του και αυτό είναι φυσικό. Αν το δωμάτιο του είναι υπερβολικά φορτωμένο, δε θα μπορεί να ησυχάζει και θα είναι διαρκώς σε εγρήγορση. Θα ήθελες να μάθεις πώς μπορείς να αξιοποιήσεις 5 χρώματα για την ιδανική διακόσμηση σε βρεφικά δωμάτια για κορίτσια;

5 χρώματα για τα καλύτερα βρεφικά δωμάτια για κορίτσια!

Λευκό

Το λευκό χρώμα είναι πάντα αγαπημένο, γιατί συμβολίζει την αγνότητα, την αθωότητα και την καθαριότητα. Είναι απλό και φωτεινό, δεν κουράζει το βλέμμα και συνδυάζεται εύκολα με κάθε χρώμα επίπλων. Σίγουρα είναι μια καλή επιλογή για βρεφικά δωμάτια για κορίτσια, αλλά και για αγόρια. Ωστόσο, δεν είναι καλή ιδέα η δημιουργία ενός ολόλευκου δωματίου. Το μωρό σου έχει ανάγκη να προσαρμοστεί στην όψη των χρωμάτων και σιγά σιγά να αρχίσει να τα μαθαίνει. Συνεπώς, μπορείς να βάψεις λευκούς τους τοίχους, ή να αγοράσεις λευκά έπιπλα, ή υφάσματα, αλλά ποτέ όλα μαζί. Και αν βάψεις τους τοίχους λευκούς, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω τους και μεγάλα αυτοκόλλητα για τοίχους, ή να προσθέσεις εικαστικές πινελιές με χρώμα. Όπως και να ‘χει, μην αποφεύγεις την ποικιλομορφία χρωμάτων, γιατί είναι απαραίτητη για ένα βρεφικό δωμάτιο.
λευκό δωμάτιο

Ροζ

Σίγουρα περίμενες ότι θα βρεις το ροζ στη λίστα για τα χρώματα για βρεφικά δωμάτια για κορίτσια. Το ροζ έχει συνδεθεί στενά με τη φύση των κοριτσιών εδώ και πολλά χρόνια και εξακολουθεί να είναι μια από τις επικρατούσες επιλογές για τα κοριτσίστικα δωμάτια. Γενικά, το ροζ συμβολίζει τη θηλυκότητα και την τρυφερότητα. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν είναι καλή ιδέα να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωτικά ροζ βρεφικό δωμάτιο για το κοριτσάκι τους. Στο ερώτημα αυτό, μπορούμε να απαντήσουμε ότι δεν είναι μια απαγορευτική ιδέα. Φυσικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι καλό για το παιδί να αντικρίζει μια ποικιλία χρωμάτων στο δωμάτιο του. Ωστόσο, το ροζ μπορεί να βρεθεί σε τόσο μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, ώστε υπάρχουν αρκετές επιλογές για ένα ολοκληρωτικά ροζ δωμάτιο.
Αν χρειάζεσαι μια συμβουλή για το πώς φτιάχνουμε βρεφικά δωμάτια για κορίτσια σε ροζ αποχρώσεις, υπάρχει ένας γενικός κανόνας που μπορείς να έχεις υπόψιν. Μη χρησιμοποιείς έντονες αποχρώσεις σε μεγάλα αντικείμενα και μεγάλες επιφάνειες. Με άλλα λόγια, μη βάψεις τους τοίχους φούξια, αλλά προτίμησε κάτι πιο απαλό, όπως το παστέλ. Κράτησε τα έντονα χρώματα για τα παιχνίδια, τα μικρά διακοσμητικά στοιχεία, ή τα φωτιστικά. Έτσι, η φωτεινότητα του δωματίου δε θα περιορίζεται και το αποτέλεσμα δε θα μοιάζει βαρετό.
ροζ δωμάτιο

Μοβ της λεβάντας/ Λιλά

Το μοβ είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για βρεφικά δωμάτια για κορίτσια. Σύμφωνα με τις αρχές της χρωματοθεραπείας, το μοβ βοηθά στην όραση και την ακοή. Είναι το χρώμα της δημιουργικότητας και παραπέμπει σε αυτοκρατορική αισθητική. Φυσικά, οι πιο σκούρες αποχρώσεις του ίσως να μην είναι κατάλληλες για το βρεφικό δωμάτιο. Από την άλλη πλευρά, η απόχρωση της λεβάντας και το λιλά τείνουν να κατευνάζουν τα πνεύματα και να δημιουργούν ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Συνεπώς, οι αποχρώσεις αυτές είναι άξιες εξέτασης, τόσο για το χρώμα των τοίχων, όσο και για τα έπιπλα του δωματίου. Αν αναρωτιέσαι με ποια χρώματα μπορείς να συνδυάσεις το μοβ της λεβάντας και το λιλά, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα το καφέ, το λευκό και το ανοιχτό πράσινο. Ωστόσο, δεν προτείνεται να συνδυάσεις το μοβ με κόκκινο, έντονο ροζ, ή έντονο κίτρινο, γιατί το αποτέλεσμα θα μοιάζει κουραστικό.
μοβ δωμάτιο

Πράσινο

Στο σημείο αυτό, κάνουμε λόγο για ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου χρώματος. Για παράδειγμα το πράσινο παστέλ, το πράσινο της μέντας και το φυστικί, μπορούν να ταιριάξουν θαυμάσια σε βρεφικά δωμάτια για κορίτσια. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την αρμονία, τη ζωντάνια και τη σύνδεση με τη φύση. Σύμφωνα με τη χρωματοθεραπεία, το πράσινο ανακουφίζει από πονοκεφάλους και ελέγχει την καρδιά και την πίεση του αίματος. Επίσης, είναι χρώμα φωτεινό, ευφάνταστο και δε γίνεται εύκολα βαρετό.
Είναι ένα χρώμα που ξεφεύγει από τις παραδοσιακές απόψεις για τα χρώματα στα βρεφικά δωμάτια για κορίτσια, φέρνοντας νέα πνοή στη διακόσμηση. Όσο για το πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί. Μπορείς να βάψεις τους τοίχους πράσινους, μονόχρωμους, ή με ρίγες, ή να βάψεις πράσινα τα έπιπλα. Μάλιστα, το ανοιχτό πράσινο μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με πολλά χρώματα, απαλά, ή και έντονα. Σαν αποτέλεσμα, μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τη δημιουργικότητα σου.
πράσινο δωμάτιο

Μπεζ

Μήπως επιθυμείς ένα πιο “σοβαρό” αποτέλεσμα στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου; Ή μήπως δε θέλεις το βασικό χρώμα να είναι δεσμευτικό, ώστε να μπορείς να το συνδυάσεις κι με πολλά άλλα χρώματα; Αν απάντησες ναι σε μια από τις 2 ερωτήσεις, τότε ίσως το μπεζ να είναι η επιλογή που ψάχνεις. Είναι φωτεινό και απλό, αλλά ξεφεύγει από το μονότονο τόνο του λευκού. Συνεπώς, είναι καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσεις για τους τοίχους του βρεφικού δωματίου. Παρόλα αυτά, θα σου προτείναμε να μην υπερβάλλεις στη χρήση του μπεζ, όπως και του λευκού, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει αρκετά μουντό. Για ένα βρεφικό δωμάτιο, η απλότητα είναι πάντα χρήσιμη, αλλά η υπερβολική απλότητα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα για την ψυχολογία του παιδιού. Συνεπώς, πρόσθεσε και άλλα χρώματα στο δωμάτιο του μωρού σου και να είσαι βέβαιος/ -η ότι το μπεζ θα τα αναδείξει και θα τα κάνει να μοιάζουν πανέμορφα.
Χρειάζεσαι περισσότερες ιδέες για χρώματα βρεφικών δωματίων; Κάνε κλικ εδώ.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top