ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Πιο συγκεκριμένα στην χώρα μας σύμφωνα με το Άρθρο 345 του νόμου περί
«Εγκλήματα κατά της Γενετήσιας Ελευθερίας και Εγκλήματα Οικονομικής Εκμετάλλευσης της Γενετήσιας Ζωής» η αιμομιξία επιτρέπεται εφόσον τα άτομα που προβαίνουν σε αυτήν είναι ανήλικα. Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αιμομιξία. 1. Η συνουσία μεταξύ συγγενών εξ αίματος ανιούσας και κατιούσας γραμμής τιμωρείται ως προς τους ανιόντες με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, ως προς του κατιόντες με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. μεταξύ αμφιθαλών ή ετεροθαλών αδελφών η συνουσία τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. 2. Συγγενείς κατιούσας γραμμής μπορούν να απαλλαγούν από κάθε ποινή, αν κατά το χρόνο της πράξης δεν είχαν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.
Είμαστε μάλιστα η μοναδική χώρα στην Ευρώπη στην οποία ισχύει κάτι τέτοιο, να επιτρέπεται δηλαδή η πράξη όταν πρόκειται για ανήλικους. Στην Κύπρο η αιμομιξία είναι παράνομη, ενώ οι Ιταλοί πρωτοτυπούν για μία ακόμη φορά, αφού η αιμομιξία επιτρέπεται σε όλες τις ηλικίες, όταν δεν προκαλεί δημόσιο σκάνδαλο. «Κάντε ότι κάνετε, αλλά κρατήστε το κρυφό» κοινώς.

Στην Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Ρωσία πάντως η αιμομιξία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα. Μπορεί κοινωνικά να υπάρξει κατακραυγή, αλλά οι νόμοι δεν απαγορεύουν σε δύο συγγενείς να είναι μαζί ερωτικά.

Στην Γερμανία επιτρέπεται όταν πρόκειται για άτομα του ίδιου φύλου και ανήλικους, ενώ επίσης στην Ιρλανδία επιτρέπεται εάν πρόκειται για ομοφυλόφιλο ζευγάρι.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της Ευρώπης και σε ποιες χώρες η αιμομιξία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Πηγή: tilestwra.com


Πηγή: http://ift.tt/2gs2XI6
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top