ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
10 μυστήρια αντικείμενα που έχουν βρεθεί στον ωκεανό | Newsit.gr
Δείτε πώς ανασύρθηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και άλλες 9 ανακαλύψεις που έγιναν κάτω από το νερό. Το βίντεο κόβει την ανάσα με τον άθικτο πλούτο που μπορεί ποτέ να μην ανακαλυφθεί...

Το 2000, η ​​Εθνική Ατμοσφαιρική Διοίκηση διαπίστωσε ότι το 95% των ωκεανών του πλανήτη παραμένουν ανεξερεύνητοι. Αυτό αφήνει πολλά περιθώρια για μυστήρια που μπορεί να κρύβονται, άθικτα από τα ανθρώπινα χέρια, μάτια ή την έρευνα. Εντούτοις, υπήρξαν μερικά στοιχεία που κάποιοι εξερευνητές κατάφεραν να ανασύρουν, τα οποία παρά τον μικρό τους αριθμό, δεν απογοητεύουν…

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται δέκα μόλις, αλλά παράλληλα πολύ ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις κάτω από το νερό. Μία από αυτές ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Αποτελεί τον αρχαιότερο γνωστό πολύπλοκο, πλανητικής λειτουργίας, μηχανισμό και αποκαλείται ως ο πρώτος γνωστός αναλογικός υπολογιστής. Ανασύρθηκε, από αλιείς, σε ναυάγιο ανοικτά της ελληνικής νήσου Αντικύθηρα, νοτίως της Πελοποννήσου, μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης.

Με βάση τη μορφή των ελληνικών επιγραφών που φέρει χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ., αρκετά πριν από την χρονολογία του ναυαγίου, το οποίο ενδέχεται να συνέβη ανάμεσα στο 87 π.Χ. και 63 π.Χ. Θα μπορούσε να ήταν κατασκευασμένο μέχρι μισόν αιώνα πριν το ναυάγιο.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1900 σε βάθος περίπου 40 με 64 μέτρων και πολλοί θησαυροί, αγάλματα και άλλα αντικείμενα, ανασύρθηκαν από Συμιακούς σφουγγαράδες και βρίσκονται, σήμερα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Δείτε στο βίντεο τις 10 απίστευτες ανακαλύψεις που έγιναν κάτω από το νερό:


newsit.gr


Πηγή: http://ift.tt/2jQeK7J
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top