ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Όταν γίνεστε γονέας, αναλαμβάνετε μεγάλη ευθύνη για το μέλλον του μωρού σας.


Όλοι θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευγενικοί, ειλικρινείς, συμπαθητικοί και γενναίοι. Ωστόσο, αυτές οι ιδιότητες δεν θα εμφανιστούν από το πουθενά. Μια καλή ανατροφή και προσωπικά παραδείγματα είναι τα κλειδιά της επιτυχίας.

Εμείς στο Stroumfaki.gr εξετάσαμε 10 πράγματα που μπορεί να θέλετε να πείτε στο παιδί σας προτού να γίνει 10 χρονών.

10. Θα πρέπει να σεβαστείτε τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια. Είναι ίσες.


Ο σεβασμός των άλλων είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να αποκτήσει το παιδί σας, τον σεβασμό για άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου.

9. Μην φοβάστε να κάνετε κάποιο λάθος.


Το να μάθεις από τα λάθη κάποιου είναι ένα σπάνιο ταλέντο. Είναι επίσης σημαντικό να μαθαίνεις από τις δικές σου αποτυχίες. Το παιδί σας δεν πρέπει να φοβάται να χάσει ή να κάνει λάθος.

8. Η γνώση είναι πιο σημαντική από τους βαθμούς.


Μερικές φορές οι γονείς γίνονται αρκετά θυμωμένοι με βαθμούς που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Ωστόσο, οι καλοί βαθμοί δεν υποδηλώνουν πάντα καλή γνώση. Πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας ότι η γνώση είναι πιο σημαντική από τους βαθμούς.

7. Οι γονείς σας δεν είναι οι εχθροί σας. Μπορείτε να τους ζητήσετε βοήθεια.


Το να είσαι φίλος με το παιδί σου δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά αν έχει φίλους. Μην είσαι πολύ επιφυλακτικός. Δείξτε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε και να προσπαθήσετε να αποφύγετε φωνές και μακρές διαλέξεις.

6. Πάντα να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.


Μερικοί γονείς δείχνουν περισσότερο σεβασμό στους εκπαιδευτικούς ή σε άλλους ανθρώπους απ 'ό, τι για ένα παιδί. Αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος για μελλοντικές ανασφάλειες και μια αδυναμία να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι ο σεβασμός είναι σημαντικός, αλλά είναι επίσης απαραίτητη η δυνατότητα να υπερασπιστεί κανείς την άποψή του. Απλά φροντίστε να το κάνετε σωστό.

5. Μην κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει για την έγκριση κάποιου.


Τα παιδιά πιστεύουν ότι η δημοτικότητα μεταξύ των φίλων είναι πολύ σημαντική και κάνουν τα πάντα για να το αποκτήσουν. Χρησιμοποιήστε το προσωπικό σας παράδειγμα για να δείξετε στο παιδί σας ότι η ύπαρξη ενός έντιμου και αξιοσέβαστου ατόμου είναι πιο πολύτιμη από το να αποκτάτε την έγκριση κάποιου, ξεπερνώντας τις πεποιθήσεις σας.

4. Αν δεν καταλαβαίνετε, κάντε ερωτήσεις.


Η ερώτηση είναι απολύτως φυσιολογική. Είναι καλύτερα να θέσετε μια ερώτηση παρά να λέτε ότι καταλαβαίνετε τα πάντα. Η παιδική ηλικία είναι η καλύτερη στιγμή για να μάθετε γι 'αυτό.

3. Πείτε στον δάσκαλο σας εάν δεν αισθάνεστε καλά.


Ένα παιδί δεν πρέπει να φοβάται να μιλάει για θέματα υγείας. Η υγεία είναι πιο σημαντική από τους βαθμούς ή την οργή του δασκάλου. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας το γνωρίζει αυτό σίγουρα.

2. Σεβαστείτε το περιβάλλον.


Πόσο συχνά παραπονιόμαστε για βρώμικους δρόμους και ερειπωμένα παρτέρια; Ο σεβασμός στη φύση πρέπει να αρχίσει από το σπίτι. Ξεκινήστε με τον εαυτό σας και στη συνέχεια καλλιεργήστε αυτή την ποιότητα στο παιδί σας. Στην περίπτωση αυτή, το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά προφανές.

1. Μάθετε να λέτε Όχι.


Διδάξτε το παιδί σας να πει "όχι" σε ενήλικες, καθηγητές, ακόμα και τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ισχυρή προσωπικότητα, όχι ένα άτομο που πρέπει να υπακούει σε οποιαδήποτε εντολή. Η ικανότητα να λέει "όχι" θα έρθει σε πρακτικό τρόπο στη ζωή του μεγαλώνοντας.

Πηγή: Stroumfaki.gr


Πηγή: http://ift.tt/2xl8Wc7
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top