ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Στην εκτίμηση ότι η καταστροφή στην Βορειοανατολική Αττική είναι περιορισμένη προέβη ο πρωθυπουργός από τα καμένα.

«Η καταστροφή είναι σε έκταση περιορισμένη, γύρω στα 15.000 στρέμματα περίπου, για να δώσουμε ένα αντίστοιχο συγκριτικό μέγεθος η αντίστοιχη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή το 2009, που ξεκίνησε από το Σέσι και έφτασε στο Γραμματικό, έκαψε 150.000 στρέμματα – 10 φορές περισσότερη έκταση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη, αλλά χρειάζεται εγρήγορση λόγω των ανέμων.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τα μέλη του πυροσβεστικού σώματος που έδωσαν και δίνουν τη σκληρή μάχη για να ελεγχθεί η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μέσω ασυρμάτου στο πεδίο των πυρκαγιών.

«Θέλω να εκφράσω προς όλες τις δυνάμεις την αμέριστη ευγνωμοσύνη και τη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού λαού για τη σκληρή προσπάθεια» είπε ο πρωθυπουργός. «Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεται εδώ για τέσσερα μερόνυχτα αλλά καταφέρατε να περιορίσετε μια μεγάλη φωτιά, δεν έχουμε θύματα, ανθρώπινες ζωές, μέσα από τις υπεράνθρωπους προσπάθειές σας» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα. Σας ευχαριστούμε θερμά για ότι κάνετε» είπε, απευθυνόμενος προς τους πυροσβέστες.
Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για την κατάσταση των πύρινων μετώπων από τον αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε το πρωί πάνω από τις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, μετά από τέσσερις ημέρες, και αφότου έσβησε η φωτιά, πετώντας με στρατιωτικό ελικόπτερο. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργών.
Η κατάσταση σήμερα όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής κρίνεται σαφώς καλύτερη, καθώς οι πυροσβέστες, μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της προς το Πολυδένδρι.
«Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις που ελέγχονται, γίνονται ρίψεις νερού στις μικρές διάσπαρτες εστίες που υπάρχουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Γιώργος Πορτοζούδης.
«Δείξαμε τον πρωθυπουργό τα κρίσιμα μέτωπα και την περιοχή που ξεκίνησε η πυρκαγιά κοντά στις κατασκηνώσεις» σημείωσε ο κ. Πορτοζούδης που βρέθηκε στο στρατιωτικό ελικόπτερο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο κ. Πορτοζούδης σημείωσε πως τα επόμενα δυο εικοσιτετράωρα θεωρούνται κρίσιμα, ειδικά μετά τις 12 το μεσημέρι που ενισχύονται οι άνεμοι και αυξάνεται η θερμοκρασία.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και την έχουν οριοθετήσει σε σημαντικό βαθμό.
«Επιχείρηση πολιτικής κερδοσκοπίας» και «επικίνδυνο λαϊκισμό» καταλόγισε στο μεταξύ στην αντιπολίτευση ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας τις επικρίσεις της στο θέμα των πυρκαγιών.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top