ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μία εκ των μεγαλύτερων διαρροών στην εποχή του κυβερνοχώρου αποκαλύφθηκε
, μετά την υποκλοπή και τη δημοσίευση δεδομένων 1,5 terabytes της εταιρίας παραγωγής και καλωδιακού καναλιού ΗΒΟ από ομάδα χάκερς.

Οι δράστες έκλεψαν το τέταρτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones, αλλά και επεισόδια άλλων τηλεοπτικών σειρών, που δεν έχουν προβληθεί ακόμη, και τα δημοσίευσαν στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρουν το BBC, το Reuters και οι Times της Νέας Υόρκης, οι χάκερς ήδη ανήρτησαν σε ιστοσελίδα επόμενα επεισόδια των σειρών Ballers και Room 104, υποσχόμενοι σύντομα και νέο υλικό προς (δωρεάν) τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού.

«Χαιρετίσματα σε όλη την ανθρωπότητα. Η μεγαλύτερη διαρροή στην εποχή του κυβερνοδιαστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη» έγραψαν οι χάκερς. Ενθάρρυναν τους χρήστες του διαδικτύου να «κατεβάσουν» το υποκλαπέν τηλεοπτικό υλικό και υποσχέθηκαν να δώσουν... συνέντευξη σε όποιον το κάνει με επιτυχία.

Από την πλευρά της, η ΗΒΟ επιβεβαίωσε την παραβίαση των υπολογιστών της, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και δεν διευκρίνισε εάν έχουν υποκλαπεί επίσης προσωπικά δεδομένα πελατών ή εργαζομένων της. Διαβεβαίωσε ότι ερευνά το περιστατικό σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας και εξωτερικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας, τονίζοντας ότι «η προστασία δεδομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΗΒΟ».

Σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της ΗΒΟ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρίτσαρντ Πλέπλερ, χαρακτήρισε την κυβερνοεπίθεση «προφανώς πρόκληση αναστάτωσης, ανησυχητική και ενοχλητική για όλους μας».

Το Entertainment Weekly, επικαλούμενο σχετικές πληροφορίες, ανέφερε ότι η υποκλοπή του Game of Thrones αφορά το τέταρτο επεισόδιο της έβδομης περιόδου, το οποίο αναμένεται να προβληθεί την επόμενη εβδομάδα. Η σειρά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2018.
Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που χάκερς υποκλέπτουν επεισόδια του Game of Thrones. Το 2015 είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του πέμπτου κύκλου, προτού προβληθούν στην τηλεόραση.

Πηγή: newsbomb.gr


Πηγή: http://ift.tt/2f4nSnc
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top