ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
σοβάτισμα με έτοιμο σοβά
Σκέφτεσαι ότι έρχεται η ώρα να σοβατίσεις ξανά το σπίτι σου; Μήπως το σοβάτισμα που ήδη υπάρχει στους τοίχους σου δε σε ικανοποιεί; Πράγματι, το σοβάτισμα με παραδοσιακούς τρόπους μπορεί να αφήσει κάποια περιθώρια λάθους.

Τα λάθη αυτά είναι πιθανό να τα συναντήσεις σε βάθος χρόνου, είτε γιατί παρατηρείς ότι οι τοίχοι σου δεν έχουν την υφή που θα ήθελες, είτε γιατί δε μονώνουν αποτελεσματικά. Έχεις σκεφτεί όμως σαν λύση το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά;

Γιατί να σοβατίσω τους τοίχους του σπιτιού;

#1 Ο σοβάς προστατεύει το σκελετό του σπιτιού

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Για ποιο λόγο χρειάζεται δηλαδή σοβάτισμα το σπίτι; Το σοβάτισμα είναι απαραίτητο, γιατί το υλικό προστατεύει την τοιχοποιία σου. Εσωτερικοί και εξωτερικοί τοίχοι χρειάζονται μια στοιχειώδη προστασία από τις καιρικές συνθήκες και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουμε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Παρόλα αυτά, δεν είναι σπάνιες οι βροχοπτώσεις, ούτε οι ηλιοφάνειες, μαζί με τις οποίες έρχεται και η σχετική ακτινοβολία του ήλιου. Όπως εσύ χρειάζεσαι τα κατάλληλα εφόδια για να προστατευτείς από κάθε καιρικό φαινόμενο, έτσι τα χρειάζεται και το σπίτι σου. Αυτή τη δουλειά κάνει λοιπόν ο σοβάς!

#2 Ο σοβάς προσφέρει στον τοίχο την εμφάνιση που επιθυμείς

Ποια είναι η προτίμηση σου για την όψη και την υφή του τοίχου σου; Θέλεις να είναι λείος και αψεγάδιαστος; Μήπως προτιμάς να είναι άγριος και με προεξοχές; Όποιο στυλ κι αν προτιμάς, μόνο χάρη στο σοβάτισμα (ή αλλιώς τη χρήση επιχρισμάτων) μπορείς να το πετύχεις. Πραγματικά, χωρίς αυτό, η όψη του τοίχου φαίνεται ημιτελής, φαίνεται πως κάτι του λείπει. Ένα μειονέκτημα που υπήρχε με το παραδοσιακό σοβάτισμα, ήταν ότι δεν ήταν δύσκολο να γίνουν λάθη στην ανάμειξη των υλικών. Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου λάθους για τους τοίχους σου, μπορεί να ήταν να μην έχεις το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείς. Αλλά ακόμα κι αυτό το θέμα έχει λυθεί, χάρη στο σοβάτισμα με έτοιμο σοβά.

Γιατί να επιλέξω το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά;

#1 Απλοποίηση των διαδικασιών

Θυμάσαι που για να σοβατιστεί το σπίτι, έπρεπε να ετοιμαστούν τα υλικά στο εργοτάξιο με μπετονιέρες και μετά να μεταφερθούν στο σπίτι, δημιουργώντας μια σχετική ακαταστασία; Τα υλικά αυτά δέσμευαν αρκετό χώρο και δυσκόλευαν τη δουλειά του συνεργείου. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να καθυστερούν οι εργασίες και να δυσαρεστείσαι. Ο έτοιμος σοβάς έχει φέρει λύση στο πρόβλημα αυτό! Το μόνο πράγμα που χρειάζεται, είναι να αναμειχθεί η σκόνη με το νερό σε μια μπετονιέρα. Βρίσκεται σε σακί ή σιλό και τοποθετείται με το χέρι, είτε με με μηχανές ειδικές στο σοβάτισμα.
Η τοποθέτηση του έτοιμου σοβά είναι πολύ πιο απλή για τους εργάτες, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα. Βέβαια, υπάρχει μια βασική προϋπόθεση. Δηλαδή, για να εφαρμοστεί εύκολα ο σοβάς και να έχει τη μέγιστη αντοχή, μεγάλη σημασία έχει το υπόστρωμα. Παλιά κομμάτια, απομεινάρια ταπετσαρίας, ακόμα και στρώσεις από παλιά χρώματα με βάση το νερό, πρέπει να αφαιρούνται εντελώς. Επίσης, πρέπει να δοθεί προσοχή στο βρέξιμο και το στέγνωμα των επιφανειών. Κοινώς, πρέπει ο τοίχος που πρόκειται να σοβατιστεί να έχει βραχεί καλά προηγουμένως. Η ανάγκη αυτή είναι πιο επιτακτική το καλοκαίρι, λόγω υψηλής θερμοκρασίας. Το αποτέλεσμα για σένα; Λιγότερο άγχος για μια τόσο βασική εργασία.

#2 Εξασφαλισμένη υψηλή ποιότητα

Ο έτοιμος σοβάς προπαρασκευάζεται με συγκεκριμένες αναλογίες υλικών, σταθερές για να γίνει σωστά η τοποθέτησή τους. Τίποτα δε μένει στην τύχη, όλες οι διαδικασίες παραγωγής γίνονται έτσι ώστε να είναι εγγυημένη η ποιότητα και η καθαρότητα των πρώτων υλών. Τι είναι αυτό που εγγυάται η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών; Βασικά, εγγυάται ότι ο σοβάς έχει αυξημένη αντίσταση στην υγρασία και η επιφάνειά του είναι αρκετά ανθεκτική, χωρίς να εμποδίζει τη διαπνοή των δομικών υλικών. Έπειτα, είναι βέβαιο ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες προδιαγραφές παραγωγής και ελέγχονται οι ιδιότητες και οι αντοχές για το τελικό προϊόν, δηλαδή το σοβά. Με πιο απλά λόγια, ο έτοιμος σοβάς ελέγχεται για την καταλληλότητα του, πριν τοποθετηθεί στους τοίχους σου.

#3 Υψηλή αισθητική

Γνώριζες ότι ο σοβάς σου μπορεί να έρθει στο σπίτι χρωματισμένος από πριν; Κι όμως, το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά μπορεί να σε απαλλάξει από την ανάγκη του ελαιοχρωματισμού, για όσο χρονικό διάστημα το επιθυμείς. Έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις τον έτοιμο σοβά στο χρώμα που επιθυμείς για κάθε δωμάτιο. Φυσικά, αν αλλάξεις γνώμη για το χρώμα, ή δεις ότι δεν ταιριάζει με τα έπιπλα σου, οι επιλογές σου δεν έχουν τελειώσει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βαφεί οποιαδήποτε στιγμή με άλλο χρώμα, χωρίς πρόβλημα.
Βέβαια, το χρώμα του σοβά δίνει το πλεονέκτημα ότι δεν αλλοιώνεται από εξωτερικούς παράγοντες, γιατί το χρώμα διαπερνά όλο το πάχος του σοβά. Μιλάμε δηλαδή για ένα χρώμα πάρα πολύ ανθεκτικό, το οποίο όμως μπορείς και να αλλάξεις, αν δε σε ικανοποιεί. Φυσικά, κατανοείς ότι μια φρέσκια σοβατισμένη επιφάνεια πρέπει να στεγνώσει καλά, προτού τη βάψεις ξανά, αν αποφασίσεις να την βάψεις εκ νέου. Δε βρίσκεις ότι μια τέτοια επιλογή σου λύνει τα χέρια;

#4 Θερμομόνωση

Θέλεις να μάθεις άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα του έτοιμου σοβά; Μπορεί να εξασφαλίσει μόνωση της θερμότητας! Πρόκειται για ένα εμπλουτισμένο μείγμα, το οποίο έχει τη δυνατότητα να διατηρεί μια σχετική σταθερότητα στη θερμοκρασία του σπιτιού. Το μείγμα αυτό αποτελείται κυρίως από πέρλες διογκωμένης πολυστερίνης, εμποτισμένες με συγκολλητική ουσία. Επίσης, περιέχει τσιμέντο και υδράσβεστο, όπως και άλλα υλικά που συμβάλλουν στο να έχει ο σοβάς σου τη σύσταση που χρειάζεται για να είναι ανθεκτικός. Συνεπώς, δε χρειάζεται να ανησυχείς πια για τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας στο χώρο σου, είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι. Δεν περίμενες να σε προστατεύουν οι τοίχοι σου από την αύξηση της ζέστης το καλοκαίρι και του κρύου το χειμώνα, σωστά;
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top