ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ένα σπίτι χτισμένο σχεδόν κάτω από το έδαφος είναι ό,τι πιο αρχιτεκτονικά κουλ θα δεις σήμερα.



Η νεόδμητη βίλα Ypsilon βρίσκεται στον ήσυχο λοφίσκο ενός ελαιώνα, στην Φοινικούντα της Μεσσηνίας. Η εξοχική κατοικία 180 τ.μ. ξεχωρίζει για την οροφή της, που δεν είναι παρά μία επέκταση του φυσικού τοπίου και στην οποία μπορείς να βγεις και να περπατήσεις ατενίζοντας τον ορίζοντα μέσα από τα ελαιόδεντρα.
Οι καμπυλωτές της επιφάνειες έχουν σχεδιαστεί για να πλαισιώνουν ακριβείς πανοραμικές απόψεις, να παρέχουν προστασία από τον ήλιο και να οριοθετούν τρεις ξεχωριστές αυλές που λειτουργούν ως ημισφαίρια που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκεται ο ήλιος.
Μία από τις αυλές διαθέτει πισίνα, ενώ το κέλυφος του κτηρίου επιτρέπει μια σειρά από διαφορετικές θεάσεις της θάλασσα που ανοίγεται μπροστά.

Τρία υπνοδωμάτια με ανατολικό προσανατολισμό και ένα living room που επικοινωνεί με τις αυλές καθορίζουν το χώρο και το διακρίνουν στην ιδιωτική και τη δημόσια σφαίρα.
Ο σχεδιασμός του σπιτιού (αλλά και τα έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν) έχει γίνει από το αρχιτεκτονικό studio LASSA, με γραφεία σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, αλλά και ελληνικά ονόματα στα credits.
Πηγή:messiniapress.gr 


Πηγή: http://ift.tt/2wmpQUm
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top