ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr / iatrikanea

Με το άρθρο 56 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη νέα δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το οποίο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία αργά το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου από την ολομέλεια της Βουλής και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 7 Αυγούστου Νόμος 4486/2017 - ΦΕΚ 115/Α/7-8-2017, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ αναμορφώνεται.

Ο νόμος ορίζει ότι εντός 10 ημερών από την έγγραφη ειδοποίηση των φορέων ορίζονται ένα (1) μέλος, ως εκπρόσωπος των Ασφαλισμένων και των Συνταξιούχων, που προτείνεται από τις οικείες τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΓΣΕΕ και Συνταξιούχοι) με τον αναπληρωματικό του και ένα (1) μέλος, ως εκπρόσωπος των Εργοδοτών, που προτείνεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με τον αναπληρωματικό του.

Επίσης (1) μέλος, ως εκπρόσωπος των Εργαζομένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μπορεί να οριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που λαμβάνεται με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο και μάλιστα του Αυγούστου είναι αδύνατον να συγκληθούν όλοι αυτοί οι φορείς και να πάρουν απόφαση για το μέλος που θα τους εκπροσωπήσει στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συσταθεί το αναμορφωμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και όπως φαίνεται από την διαδικασία όπου θα πρέπει να εκδοθεί και ΦΕΚ με την νέα σύνθεση του ΔΣ θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Όλα τα σοβαρά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αυτήν την στιγμή θα πρέπει να περιμένουν όλο αυτό το διάστημα δημιουργώντας ακόμα πιο ασφυκτική κατάσταση για παρόχους και ασφαλισμένους.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top