ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Σύμφωνα με το
newsbomb.gr, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διά του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, σταματά την έπαρση της Ελληνικής. Σημαίας καθώς και την ωδή του Εθνικού Ύμνου από το ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.

Αφού προσπάθησαν, με διάφορα νομικίστικα «τερτίπια», να κόψουν και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, και αφού κατόρθωσαν να σταματήσουν το κριτήριο της αριστείας για την επιλογή των σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσεις, οι «φωστήρες» του υπουργείου Παιδείας αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις τους, καταργώντας το εθνικό σύμβολο της Πατρίδας μας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», στο Προεδρικό Διάταγμα Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 7 ορίζεται μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Επίσης, για το πρόγραμμα του σχολείου ορίζεται στο άρθρο 18 ότι «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου, με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Η συμμετοχή των μαθητών άλλου δόγματος δεν είναι υποχρεωτική. Ο διευθυντής του σχολείου προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις – οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τη μαθητική ζωή της συγκεκριμένης ημέρας ή και σε γενικότερα θέματα». Και αυτό το άρθρο δεν έχει την παραμικρή πρόβλεψη για την έπαρση της σημαίας.


Πηγή: http://ift.tt/2u7HuJU
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top