ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Χάρη σε μια πειραματική ανοσοθεραπεία, επιστήμονες από την Αυστραλία κατάφεραν να θεραπεύσουν την αλλεργία παιδιών στα...

φιστίκια, για διάστημα έως τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής Guardian, Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών Παίδων Μέρντοχ, με επικεφαλής την καθηγήτρια ανοσολογίας και αλλεργιολογίας Μίμι Τανγκ, πραγματοποίησαν κλινική δοκιμή σε 48 αλλεργικά παιδιά. Μετά τις δοκιμές των επιστημόνων, πάνω από τα δύο τρίτα των παιδιών θεραπεύθηκαν από την αλλεργία τους και η «απευαισθητοποίησή» τους στα φιστίκια κράτησε για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η θεραπεία, γνωστή ως ΡΡΟΙΤ, συνδυάζει τη χορήγηση προβιοτικών (λακτοβάκιλος Lactobacillus rhamnosus) με τη χορήγηση ολοένα μεγαλύτερων ποσοτήτων πρωτεϊνών φιστικιών. Με αυτόν τον τρόπο ο (αλλεργικός) οργανισμός αναπτύσσει σταδιακά ανοχή στα φιστίκια, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα «αναπρογραμματίζεται» σιγά-σιγά.

Σε περίπτωση που οι δοκιμές επιβεβαιώσουν ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική και ασφαλής, τότε, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να βρει λύση στο ζήτημα της αλλεργικής αντίδρασης στα φιστίκια, που παρουσιάζεται συχνά στα παιδιά (και όχι μόνο).
Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2v7Rx1f
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top