ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κιλό ξερό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
- 230 γρ. ελιές πράσινες ξιδάτες
- λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- λίγο λάδι
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια τριμμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το ψωμί (το οποίο έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίσει πολύ καλά) ή τη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντας τους στενόμακρο σχήμα και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Για τη σάλτσα:
- Σε πλατύ σκεύος βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να πάρουν 2-3 βράσεις, ρίχνοντας από πάνω τις ελιές.
Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή: http://ift.tt/2v6YenB
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.