ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Στο έλεος οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών βρίσκεται το νησί της Ζακύνθου κάτι που δυστυχώς είχε διαφανεί εδώ και δύο μήνες από τις συνεχείς φωτιές στην ευρύτερη περιοχή των Βολίμων. 


Πλέον όμως τα χτυπήματα έχουν κορυφωθεί, αφού δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανέναν άλλον τρόπο, πως είναι δυνατόν να ξεσπάνε 9 διαφορετικά πύρινα μέτωπα σε ένα μέρος, με τέσσερα από αυτά τα πύρινα μέτωπα να ξεσπάνε τα μεσάνυχτα σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις και με διαφορές λεπτών.


Από το προηγούμενο ύποπτο μπαράζ πυρκαγιών είχαν βρεθεί στο νησί αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμών της Πυροσβεστικής, που δεν κατέληξαν κάπου, αλλά όπως φαίνεται η έρευνα θα συνεχιστεί, ούτε το drone της Πυροσβεστικής είχε καταφέρει στις περιπολίες του να εντοπίσει ύποπτες κινήσεις, όμως επίσης αποφασίστηκε να επιστρέψει και να πραγματοποιήσει εκ νέου περιπολίες.

Καλό θα είναι οι κάτοικοι του νησιού που τυχόν εντοπίσουν ύποπτες ενέργειες και κινήσεις να ενημερώσουν άμεσα τις Αρχές, καθώς φαίνεται κινδυνεύουν από ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.

Στο πιο δύσκολο μέτωπο που καίει για δεύτερο 24ωρο και είναι αυτό του Κοιλιωμένου, τα ξημερώματα κόντεψε να καεί το χωριό του Αγαλά όταν οι φλόγες έφτασαν ελάχιστα μέτρα από τα πρώτα σπίτια. Χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών και κυρίως στην ευτυχή εκείνη την στιγμή απότομή αλλαγή, στην διεύθυνση των ανέμων, το παντελώς ανεξέλεγκτο λόγω των θυελλωδών ανέμων πύρινο μέτωπο, στράφηκε ξανά προς το παρθένο πευκοδάσος, το οποίο συνεχίζει να ισοπεδώνει…

Αυτή η εικόνα στην Ζάκυνθο τείνει να γίνει καθημερινότητα τους τελευταίους δύο μήνες με συνεχείς φωτιές που ξεσπούν στην ευρύτερη περιοχή από τις Βολίμες και σε άλλα σημεία ή μόλις πάνε καλύτερα κάποια μέτωπα και τείνουν να σβήσουν, ξαφνικά ξεσπούν σε άλλα σημεία νέες φωτιές προκαλώντας διασπορά δυνάμεων, ενισχύοντας έτσι την πεποίθηση ότι ενδεχομένως ειδικά φέτος η Ζάκυνθος έχει μπει στο στόχαστρο οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών.


Τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Ζάκυνθο και οι ώρες που ξέσπασαν:

1. Στις 13:33 της Παρασκευής 11 Αυγούστου στην περιοχή Καταστάρι - Παναγούλα

2. Στις 15.35 του Σαββάτου 12 Αυγούστου στην περιοχή Κοιλιωμένο

3. Στις 23.12 του Σαββάτου 12 Αυγούστου στην περιοχή Ελιές Βολίμων

4. Στις 23.37 του Σαββάτου 12 Αυγούστου στην περιοχή Αστέρι Βολίμων

5. Στις 00.30 της Κυριακής 13 Αυγούστου στην περιοχή Αλωνάκι Άνω Βολίμων

6. Στις 00.32 της Κυριακής 13 Αυγούστου στην περιοχή Σκούτα Άνω Βολίμων

7. Στις 08.00 της Κυριακής 13 Αυγούστου στην περιοχή Ασκός

8. Στις 08.30 της Κυριακής 13 Αυγούστουστην περιοχή Άγιος Νικόλαος

9. Στις 10.15 της Κυριακής 13 Αυγούστου στην περιοχή Δάφνη

Πρόσθετα, είναι και η φωτιά που ξέσπασε προχθές στο Καπελέτι που έχει οριοθετηθεί και έχει αντιμετωπιστεί. Σύνολο δηλαδή, 10 διαφορετικά πύρινα μέτωπα, τα τελευταία 24ωρα…

περισσότερα στο http://news247.gr


Πηγή: http://ift.tt/2vu5MRs
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top