ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λέσβο

Σε πλήρη εξέλιξη, είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Λέσβο
, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο στο Λαγονήσι, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών πυροσβεστών, ζημιές σε οικίες και την πλήρη καταστροφή ενός οχήματος της Πυροσβεστικής. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Ακράτα και την Νέα Καρβάλη, που επίσης ξέσπασαν χθες.
Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που μαίνεται σε πολλά μέτωπα μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου, στη Λέσβο. Πάντως η εικόνα το πρωί της Παρασκευής είναι αρκετά καλύτερη, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και πλέον το μέτωπο δεν κινείται ανεξέλεγκτα.
Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν χθες μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και συνεχίζουν σήμερα, ενώ αναμένονται τα πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό ελικόπτερο. Το πρωί θα φτάσουν και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα.
«Πρόκειται για εμπρησμό», δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος, «μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4:30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπα. Πρόκειται για εμπρησμό».

Σε ύφεση το μέτωπο στο Λαγονήσι

Το μέτωπο στο Λαγονήσι βρίσκεται σε ύφεση, αφού προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια, οχήματα και χωράφια. Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι, στο μέτωπο μεταξύ των Λεωφόρων Καλυβίων και Αναβύσσου και απείλησε σπίτια, ενώ τρεις πυροσβέστες που έχουν υποστεί εισπνευστικά εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 251 ΓΝΑ. Και οι τρεις εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας πυροσβέστες φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς 2 εξοχικά, 1 αυτοκίνητο ΙΧ και ένα φορτηγάκι BMW αλλά και αρκετά στρέμματα με ελιές. Η φωτιά απείλησε κατοικίες στον οικισμό Φοινικιά, εκεί όπου αρκετά σπίτια εκκενώθηκαν.
Πηγή φωτογραφίας: lesvosnews.gr
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top