ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ο Saroo, ένα αγόρι από την Ινδία, ήταν μόλις 4 χρονών, όταν η ζωή του άλλαξε δραματικά. Για την μητέρα του ήταν η αρχή ενός εφιάλτη που θα διαρκούσε 25 χρόνια.


Ο Saroo ζούσε με την μητέρα του και τα τρία αδέρφια του σε ένα μικρό χωριό της Ινδίας. Έβλεπε συχνά την μητέρα του να κλαίει, επειδή η ζωή τους δεν ήταν εύκολη. Μια μέρα, πήγε με τον αδερφό του τον Guddu, ο οποίος έβγαζε χρήματα σκουπίζοντας τρένα.

Όταν ανέβηκαν στο τρένο, ο αδερφός του τον άφησε μόνο και του είπε, «Απλά κάτσε εδώ και θα επιστρέψω». Ο Saroo αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο, πιστεύοντας ότι ο αδερφός του θα τον ξυπνούσε όταν επέστρεφε. Αλλά δεν επέστρεψε. Έτσι, όταν ο Saroo ξύπνησε, ήταν μόνος στο βαγόνι και δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν!

Ο Saroo δεν ήξερε να διαβάζει, να γράφει ή να μετράει. Όχι μόνο δεν ήξερε το όνομα της πόλης του, αλλά δεν ήξερε καν πώς λεγόταν η περιοχή και το όνομα της οικογένειας του. Δεν είχε τρόπο να επικοινωνήσει με την μητέρα του! Στην τρυφερή ηλικία των 4, ο Saroo βρέθηκε να ζει μόνος του, ζητιανεύοντας στους δρόμους της Καλκούτας.

Μετά από λίγο καιρό, ένας έφηβος είδε τον Saroo να τριγυρνά στους δρόμους μόνος και τον πήγε σε ένα κέντρο για εγκαταλελειμμένα παιδιά. Τον πήραν και μετά από λίγο καιρό, το έδωσαν για υιοθεσία. Τον υιοθέτησε μια οικογένεια από την Αυστραλία και η ζωή του άλλαξε εντελώς.



Στο μεταξύ, η μητέρα του τον έψαχνε παντού στην Ινδία. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις αρχές, αλλά δεν υπήρχε ίχνος του. Ήταν απαρηγόρητη και έκλαιγε για μέρες.

Στην Αυστραλία, η θετή μητέρα του κρέμασε έναν χάρτη της Ινδίας στο δωμάτιο του για να του θυμίζει τις ρίζες του. Κάθε μέρα που ξυπνούσε και έβλεπε τον χάρτη της χώρας του, τον στοίχειωναν ερωτήματα: Πού ήταν η οικογένεια του; Τι είχαν απογίνει; Θα τους έβλεπε ξανά;



Ο Saroo δεν σταμάτησε να αναρωτιέται. Πολλά χρόνια αργότερα, σαν ενήλικας, άρχισε να αναζητά την οικογένεια του, χρησιμοποιώντας μια ασυνήθιστη μέθοδο… το Google Earth! Ήταν η μόνη του ελπίδα. Πέρασε μέρες κάνοντας ζουμ στα περίχωρα της Καλκούτας, περπατώντας εικονικά σε κάθε στενό, μήπως και δει κάτι που αναγνώριζε.



Μια μέρα, έπαθε πλάκα όταν είδε μια γνωστή γέφυρα κοντά σε ένα εργοστάσιο. Αυτό ήταν! Το μέρος όπου τον είχε χάσει ο αδερφός του! Από εκείνη την στιγμή, τα κομμάτια του παζλ άρχισαν να μπαίνουν στην θέση τους. Στις φωτογραφίες του δορυφόρου είδε ένα σιντριβάνι όπου είχε χτυπήσει 25 χρόνια πριν. Και μετά, η απόλυτη αποκάλυψη: το όνομα του χωριού του ήταν Ganesh Talai.

O Saroo δεν μπορούσε να το πιστέψει. Πήγε στην Ινδία με κόμπο στον λαιμό και πήρε το τρένο για το χωριό όπου είχε γεννηθεί. Ήταν σαν να γυρνούσε πίσω στον χρόνο.



Καθώς πλησίαζε στο σπίτι όπου μεγάλωσε, η καρδιά του άρχισε να χτυπά δυνατά. Θα τον αναγνώριζε η οικογένεια του;



Τρεις γυναίκες στέκονταν εκεί κοντά. Χωρίς λόγια, η μία τον πήρε αγκαλιά, αναγνωρίζοντας αμέσως το αγοράκι της μετά από 25 χρόνια. Ήταν η μητέρα του. «Πήρε την αδερφή και τον αδερφό μου για να τους πει, “Ο αδερφός σας εμφανίστηκε ξαφνικά, σαν φάντασμα”», είπε ο Saroo με ένα χαμόγελο. «Και μετά η οικογένεια ενώθηκε ξανά.»

Ο Saroo είχε κατακλυστεί με συναισθήματα. Μετά από τόσα χρόνια αναζήτησης, είδε ξανά την οικογένεια του για πρώτη φορά μετά από εκείνη την μοιραία μέρα. Σχεδόν όλους, δηλαδή. Δυστυχώς, έμαθε ότι κάτι είχε συμβεί στον μεγαλύτερο αδερφό του, τον Guddu. Είχε βρεθεί πατημένος από τρένο ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του. Παρά την στεναχώρια των νέων, ο Saroo ήταν ευτυχισμένος που είχε βρει ξανά την οικογένεια του.



«Ήταν σαν βελόνα στα άχυρα», είπε ο νεαρός άντρας. «Αλλά η βελόνα ήταν εκεί. Όλα ήταν εκεί! Όλα όσα έχουμε στον κόσμο βρίσκονται στο πάτημα ενός κουμπιού, αλλά πρέπει να έχεις την επιθυμία και την αποφασιστικότητα…»

Τώρα που έχει βρει ξανά την οικογένεια του, ο Saroo τους στέλνει χρήματα κάθε μήνα για να μην δουλεύει τόσο σκληρά η μητέρα του πια.



Στις αναπτυγμένες χώρες, τα 4χρονα παιδιά παίζουν με τους φίλους τους, κάνουν πολυτελή πάρτι, πάνε σε θεματικά πάρκα και έχουν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στην Ινδία, ζητιανεύουν νομίσματα στα τρένα για να βοηθήσουν τις οικογένειες τους να επιβιώσουν.

Η ιστορία του Saroo έχει χαρούμενο τέλος, αλλά εκατομμύρια παιδιά δεν είναι τόσο τυχερά και μεγαλώνουν μες στην φτώχεια.

Δείτε την απίθανη ιστορία του στο βίντεο:


Ο Saroo ήταν τυχερός που τον υιοθέτησαν. Το 2015 έβγαλε ένα βιβλίο για την απίστευτη ζωή του με τίτλο “A Long Journey Home”. Τι όμορφη απόδειξη της αποφασιστικότητας και της εξυπνάδας αυτού του άντρα!


Πηγή: http://ift.tt/2v3m2bL
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top