ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μία και μόνο ματιά σε αυτό το θαλάσσιο πλάσμα σόκαρε τους επιστήμονες, αλλά μετά ανακάλυψαν το φυσικό του περιβάλλον.

Με αρκετά στοιχεία, μια ομάδα επιστημόνων από το Scripps Oceanography και το Western Australian Museum αναζήτησαν τον κόκκινο θαλάσσιο δράκο.

Η ανακάλυψη αυτή άρχισε συγκεντρώνοντας στοιχεία από παλιά απομεινάρια που ξεβράστηκαν στην ακτή. Άξιζε το ρίσκο, αν ήταν να ανακαλύψουν τι κρυβόταν στα νερά. Η απίστευτη αναζήτηση ξεκίνησε.

Οι επιστήμονες βούτηξαν στα νερά με ενθουσιασμό ελπίζοντας να κάνουν μια ανακάλυψη. Έψαχναν για ώρες το πού μπορεί να έμενε το πλάσμα αυτό και τελικά το εντόπισαν. Εκεί, μπροστά στα μάτια τους, ήταν το πιο σπάνιο πλάσμα της θάλασσας που είχαν δει ποτέ. Το έντονο χρώμα του, το μικρό μέγεθος του και οι μοναδικές κινήσεις και τρόπος ζωής του έκαναν την ανακάλυψη ακόμη πιο συναρπαστική.

Η επιστήμονας Josefin Stiller χαμογελούσε πλατιά όταν ανακοίνωνε τα μεγάλα νέα: «Ανακάλυψα ένα τρίτο είδος θαλάσσιου δράκου. Ένα νέο είδος που δεν είχαμε ιδέα ότι υπήρχε στους ωκεανούς».

Η επιτυχημένη ανακάλυψη του σπάνιου κόκκινου θαλάσσιου δράκου είναι πραγματική απόδειξη της σκληρής δουλειάς των ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να τον ανακαλύψουν. Αν δεν ήταν εκείνοι, αυτό το όμορφο πλάσμα θα έμενε κρυμμένο από την ανθρωπότητα για όλη του την ζωή.

Δείτε το βίντεο:


athensmagazine.gr


Πηγή: http://ift.tt/2v6jtqz
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top