ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Φρένο στη λειτουργία πλατφόρμων όπως η
Uber και η Beat (πρώην Τaxibeat) επιχειρεί να βάλει σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον Σεπτέμβρη και αυστηροποιεί το πλαίσιο λειτουργίας, απαιτώντας μακροχρόνιες συμβάσεις με οδηγούς ταξί και αδειοδοτήσεις.
Tα νέα δεδομένα αλλάζουν το περιθώριο κέρδους των διαδικτυακών πλατφορμών, αφού, αν είναι μακροχρόνιες οι συμβάσεις με τα ταξί, το περιθώριο κέρδους τους θα πρέπει να είναι μικρότερο από το 10%-13%, στο οποίο κυμαίνεται σήμερα.
Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Υπουργικό Συμβούλιο και προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών μπορούν να παρέχουν μόνο αδειοδοτημένες εταιρείες και μόνο με δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητα (δηλαδή, μόνο με ταξί). Μάλιστα, οι εταιρείες που θα λειτουργούν ως πλατφόρμες θα πρέπει να καταβάλουν κάποιο ποσό για να εξασφαλίσουν αδειοδότηση και, ακολούθως, να συνεργάζονται με συγκεκριμένους οδηγούς ταξί, με τους οποίους έχουν υπογράψει τριετή συμβόλαια. Επίσης, προβλέπει βαρύτατα πρόστιμα για τις εταιρείες (50.000 ευρώ), τους οδηγούς ΙΧ και τους πελάτες (5.000 ευρώ) που χρησιμοποιούν μη αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top