ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τα
My Market τολμάνε αυτό που κανείς δεν έχει κάνει συνολικά μέχρι τώρα. Είναι μία 100% ελληνική εταιρεία που από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, 40 χρόνια τώρα, υπηρετεί με συνέπεια και αξιοπιστία την ελληνική αγορά, στηρίζοντας τον...

Έλληνα εργαζόμενο, τον Έλληνα επιχειρηματία, τον Έλληνα παραγωγό και τον Έλληνα καταναλωτή.

Το Φεβρουάριο του 2016, ανακοίνωσαν επίσημα τη μεγαλύτερη έως τότε συνένωση με εξαγορά στο χώρο του ελληνικού λιανεμπορίου, με την απόκτηση της Βερόπουλος. Από την εξαγορά της Βερόπουλος σώθηκαν 4.200 θέσεις εργασίας.

Άμεσες  προτεραιότητες για τα My Market αποτέλεσαν,  η διασφάλιση των θέσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων της Βερόπουλος, αλλά και η αποπληρωμή στο ακέραιο των οφειλών στους προμηθευτές, με τους οποίους διατηρούν μια σχέση αξιοπιστίας διαχρονικά.

Και δεν ήταν μόνο οι προμηθευτές. Η εταιρεία αποπλήρωσε στο ακέραιο χωρίς κανένα κούρεμα οφειλές προς το Δημόσιο, Δήμους, Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας και Εκμισθωτές Ακινήτων. Για το σκοπό αυτό, τις δύο επόμενες εβδομάδες μετά την εξαγορά, δόθηκαν 85 εκατ. Ευρώ.

To true story που δεν πίστευε κανείς
Κανείς δεν πίστευε όταν έγινε η εξαγορά της Βερόπουλος, ότι θα ήταν τόσο διαφορετική από αντίστοιχες επιχειρηματικές κινήσεις. Οι διαδικασίες και οι επιλογές που έκανε η My Market έδειξαν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εξαγοράς στο επίκεντρο τέθηκαν οι εργαζόμενοι. Πρωταρχικό μέλημα και μεγάλο "στοίχημα" για την εταιρία, ήταν να μην χαθεί ούτε μία από τις 4200 θέσεις στην Βερόπουλος. Και αυτό επετεύχθη στο ακέραιο, χωρίς ούτε μισή παράπλευρη απώλεια.

Με προσεκτικά βήματα και πλάνο, τα ράφια γέμισαν ώστε οι εργαζόμενοι να βιώσουν την επιστροφή στην κανονικότητα. Συγχρόνως, με ειδικά σεμινάρια και υπερπροσπάθεια τα συστήματα των δύο εταιρειών συγχωνεύτηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με τρόπο που διευκόλυνε το καθημερινό τους αγώνα, που δεν ήταν άλλος από την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Η νέα ιδιοκτησία, από σεβασμό στις ανάγκες των εργαζόμενων προέβην και σε μία κίνηση που δεν έχει προηγούμενο: Έδωσαν αυξήσεις σε όλους τους 4200 υπαλλήλους της πρώην Βερόπουλος για να υπάρξει εξομοίωση προς τα πάνω όλων των εργαζομένων.

Τα My market έχουν «μπέσα»
Αποτελεί μία από τις ελάχιστες αλυσίδες Λιανεμπορίου που πληρώνουν υποχρεώσεις τους στην ώρα τους γιατί ο λόγος τους είναι «συμβόλαιο».

Αλλά τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Τα τελευταία χρόνια η αλυσίδα των My Market ακολουθεί δημιουργίας νέων καταστημάτων, κυρίως σουπερμάρκετ. Κάτι που σημαίνει προσλήψεις σε μια εποχή που η κοινωνία «διψάει» για θέσεις σε ελληνικές εταιρείες με υγιή ανάπτυξη και ηθική.  Tο 2016 η εταιρεία έκανε 1663 προσλήψεις, ενώ φέτος προσέλαβε 202 επιπλέον στελέχη, ενισχύοντας την αναπτυξιακή της πορεία. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 10.500 εργαζόμενους πανελλαδικά.

Είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο, που στις δύσκολες εποχές που ζούμε μια ελληνική αλυσίδα αναπτύσσεται και μεγαλώνει επενδύοντας σε θέσεις εργασίας και καλές τιμές για τους Έλληνες. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, μια λαμπρή εξαίρεση στο ελληνικό επιχειρειν.


Πηγή: http://ift.tt/2u8X4Z7
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top