ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η Παιδιατρική κλινική λόγω έλλειψης παιδιάτρων εφημερεύει
18-19 ημέρες τον μήνα - Στη Χειρουργική κλινική τις ανάγκες των ασθενών καλύπτουν οι δυο επικουρικοί χειρουργοί

Στο...κόκκινο βρίσκεται η λειτουργία του νοσοκομείου Φλώρινας. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το νοσοκομείο έχει αποδεκατιστεί από ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στενάζουν προκειμένου να καταρτιστούν οι επισφαλείς υπό αυτές τις συνθήκες εφημερίες. 

Σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποίησαν και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Φλώρινας σχεδόν όλες οι κλινικές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της ακριτικής περιοχής. 

Η Παιδιατρική κλινική λόγω έλλειψης παιδιάτρων εφημερεύει 18-19 ημέρες τον μήνα. Τις υπόλοιπες ημέρες οι γονείς των παιδιών που χρειάζονται εξέταση από παιδίατρο αναγκάζονται να αναζητούν γιατρό σε άλλα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής. Η έλλειψη παιδιάτρων έχει αντίκτυπο και στη μαιευτική κλινική, καθώς τις ημέρες που δεν διαθέτει παιδίατρο στο νοσοκομείο, δεν πραγματοποιούνται τοκετοί. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη μαιευτική κλινική, όπου λόγω έλλειψης γιατρών δεν πραγματοποιούνται τοκετοί ή χειρουργεία τις μισές ημέρες του μήνα. 

Ακόμη πιο οριακή είναι η κατάσταση στη Χειρουργική κλινική. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν υπηρετεί ούτε ένας μόνιμος ειδικευόμενος χειρουργός και τις ανάγκες των ασθενών καλύπτουν οι δυο επικουρικοί χειρουργοί. 

Στην Ορθοπεδική κλινική επίσης υπηρετεί μια επικουρική γιατρός, πράγμα που σημαίνει ότι γίνονται μόνο εξωτερικά ιατρεία καθώς η κλινική δεν μπορεί να καλύπτει εφημερίες. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την κάλυψη των κενών στο νοσοκομείο και την ασφαλή λειτουργία του προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται στον ρόλο του, στην περίθαλψη και τη νοσηλεία των κατοίκων του νόμου.

protothema.gr


Πηγή: http://ift.tt/2tLSJs5
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top