ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Δύο καλοί φίλοι με καταγωγή από την Αμφιλοχία είναι τα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε έξω από τη Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης
(26/07), με την πτώση ενός διθέσιου αεροσκάφους.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος, κατέπεσε το βράδυ της Τετάρτης (26/07) σε αγροτική περιοχή μεταξύ Δένδρων και Πλατανουλίων, έξω από τη Λάρισα και παρέσυρε στο θάνατο τους δύο επιβαίνοντες σε αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, ένας εκ των νεκρών είναι ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας και διανομής καφέ. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
aeroskafos larisa4

aeroskafos larisa5
Ο δεύτερος επιβάτης ήταν ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αυτήν την χρονική περίοδο υπηρετούσε στην Καλαμάτα, ενώ παλαιότερα είχε περάσει από μονάδα της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας.
aeroskafos larisa7
Οι δύο επιβαίνοντες φέρονται -σύμφωνα με πληροφορίες- να ήταν φίλοι και να κατάγονταν από την περιοχή της Αμφιλοχίας.
Οι σοροί των δύο νεκρών παραμένουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου αναμένεται να διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν στις 9 το βράδυ της Τετάρτης (26/07), όταν σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες αρχές της Λάρισας καθώς αγνοείτο μικρό αεροσκάφος.
O πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, το αεροσκάφος έπρεπε να είχε επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, κάτι που δεν συνέβη.
Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος κατά πληροφορίες ανήκε στην 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας.
2
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, έγιναν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε κάποια απάντηση.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα και πραγματοποίησαν έρευνες από εδάφους κλιμάκια της Αστυνομίας.
aeroskafos larisa6
H Πυροσβεστική συμμετείχε στις έρευνες με οκτώ οχήματα και 18 άντρες. Εκτός από τα προαναφερόμενα μέσα, επιχείρησαν και από αέρος ελικόπτερα.
Η επιχείρηση εντοπισμού διεξήχθει σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, τα οποία εντοπίζονταν τις περιοχές Δένδρα και Πλατανούλια, όπου αυτό είχε δώσει το τελευταίο στίγμα  έως και την Τερψιθέα που είναι η έδρα της Αερολέσχης Λάρισας.

Η επιχείρηση εντοπισμού ήταν δύσκολη τόσο λόγω του ότι διεξαγόταν νύχτα αλλά και εξαιτίας του μικρού μεγέθους του αεροσκάφους.

Τελικά, περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα ένας ιδιώτης ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι είχε εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρου Απάτσι, έφτασαν στο σημείο και βρήκαν το αεροσκάφος με τους δύο επιβαίνοντες νεκρούς, δεμένους ακόμα στα καθίσματα.
aeroskafos larisa2
Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Οι σοροί διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να γίνει νεκροψία - νεκροτομή ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο άτυχων ανδρών.
Παράλληλα, κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης στο σημείο της συντριβής, ένα χωράφι με αμυγδαλιές, για να διερευνήσει τα αίτια της πτώσης.

Πηγή βίντεο, φωτογραφιών: ΕΡΤ, larissanet.gr, onlarissa.gr


Πηγή: http://ift.tt/2uzGiSc
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top