ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ποιο το μυστήριο γύρω από την έκτακτη επέμβαση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ευγενίδειο;

Υπό άκρα μυστικότητα έγινε η εισαγωγή του Αλέξη Τσίπρα στο Ευγενίδειο για την επέμβαση αφαίρεσης κήλης.

Χθες ο πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο μετά από μια διανυκτέρευση. Ακριβώς εννέα λεπτά πριν τις δέκα σήμερα, Σάββατο, το πρωί βγήκε από το νοσοκομείο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Χαμογελαστός ο κ. Τσίπρας που συνοδευόταν από την Μπέτυ Μπαζιάνα χαιρέτισε τους δημοσιογράφους και αποχώρησε.

Ο πρωθυπουργός εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες η επέμβαση διήρκεσε πενήντα λεπτά.

Ο πρωθυπουργός είχε κάποιες ενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες και κρίθηκε σκόπιμο να χειρουργηθεί άμεσα, προκειμένου η υγεία του να μην επιβαρυνθεί, καθώς και το πρόγραμμά του την ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ βαρύ, με την ομιλία που έχει προγραμματιστεί την Τρίτη στη Βουλή για το Κυπριακό, αλλά και τα ταξίδια του σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη (περιφερειακό συνέδριο, ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας) την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

Ήταν μια επέμβαση ρουτίνας, τόνιζαν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του και όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Πόνος στην κοιλιακή χώρα και διόγκωση στην περιοχή του ομφαλού είχαν οδηγήσει τον κ. Τσίπρα σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας από την Πέμπτη.

Η εκτίμηση ότι πρόκειται για κήλη έγινε και επίσημα ιατρική διάγνωση το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα στο Ακτινολογικό Τμήμα του Ευγενιδείου. Για την ακρίβεια επρόκειτο για περισφιγμένη κήλη, διάγνωση που άλλαζε τα δεδομένα καθώς απαιτούσε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Η περισφιγμένη κήλη με την οποία διαγνώστηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι σοβαρή επιπλοκή της κήλης. Εκτός από τα επώδυνα συμπτώματα που έχει ο ασθενής, όπως πόνο, διόγκωση, οίδημα, συχνά οδηγεί και σε απόφραξη του σπλάχνου που περισφίγγεται, με αποτέλεσμα την ελάττωση της αιμάτωσης του και ειλεό ή και νέκρωση του.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και γιατρός του Ιπποκρατείου, κ. Δημήτριος Θεοδώρου ήταν ο γιατρός που ανέλαβε να κάνει την επέμβαση στον πρωθυπουργό. Η επέμβαση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα και κρίθηκε επιτυχής.

O ασθενής οδηγήθηκε στη σουίτα του 5ου ορόφου για να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τους γιατρούς. Τότε εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού – διότι για ένα δίωρο από τις 3μμ μέχρι και τις 5μμ της Παρασκευής οι φήμες οργίαζαν αλλά όλοι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, όπως το υπουργείο Υγείας ή το Μαξίμου, δήλωναν άγνοια…


Πηγή: http://ift.tt/2tZGDxC
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top