ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η Campbell’s Soup υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας φυσικών και βιολογικών προϊόντων, Pacific Foods, με έδρα το Όρεγκον, έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. «Αυτή η εξαγορά συμβαδίζει απόλυτα με το σκοπό μας. Η σωστή διατροφή έχει πρωτεύουσα σημασία στη ζωή μας», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Campbell, Denise Morrison. «Η απόκτηση της Pacific Foods μας επιτρέπει να επεκταθούμε σε τομείς, όπως τα βιολογικά και λειτουργικά τρόφιμα, με ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης», συμπλήρωσε η ίδια. Η Pacific Foods θα συνεχίσει να λειτουργεί στο πιστοποιημένο εργοστάσιο παρασκευής βιολογικών προϊόντων, στην Tualatin του Oregon. Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, Chuck Eggert, θα παραμείνει βασικός προμηθευτής της εταιρείας μέσω των οικογενειακών γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η Pacific Foods θα διατηρήσει την προσέγγιση με σύνθημα, «Από το αγρόκτημα στο τραπέζι». Με απλά και φρέσκα συστατικά, η Pacific Foods είναι ηγέτης σε οργανικές – και χωρίς αλλεργιογόνες ουσίες – σούπες, ζωμούς και προϊόντα. Η εξαγορά χαρακτηρίζεται ως έξυπνη κίνηση για την Campbell, η οποία είχε να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της ζήτησης για τις σούπες της και τις απογοητευτικές πωλήσεις της θυγατρικής της, Fresh.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Αυτή η συμφωνία έχει σκοπό να αναπτύξει μία νέα πτυχή της Campbell, η οποία θα εξυπηρετεί βασικές ανάγκες των καταναλωτών σε τομείς, όπου η εταιρεία δεν είχε παρουσία έως και αυτή τη στιγμή. Η Pacific Foods θα υπάγεται πλέον στο τμήμα Simple Foods and Beverages της Campbell, το οποίο θα επιβλέπει τις σούπες, τα κατεψυγμένα και τις βασικές ετικέτες της εταιρείας. Ας σημειωθεί ότι το εμπορικό σήμα, Pacific Foods, αποτελεί συν τοις άλλοις μια καλή γέφυρα για τη θυγατρική εταιρεία, Fresh Division, η οποία εμπορεύεται ποτά και σάλτσες της Bolthouse Farms, καθώς και φρέσκιες σούπες της Campbell. Οι πωλήσεις της Fresh μειώθηκαν κατά 6%, στα 248 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα αποτελέσματα της Campell. Η συγκεκριμένη κίνηση επομένως μπορεί να αλλάξει την εικόνα της.
ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ CAMPBELL
Ο Brian Todd, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Τροφίμων, το οποίο παρακολουθεί τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές εταιρειών του κλάδου, δήλωσε ότι αυτή η κίνηση αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής, που εφαρμόζει η Campbell, σε μία προσπάθεια να επεκταθεί μέσω της απόκτησης νέων σημάτων. Παλαιότερες κινήσεις εξαγοράς της Campell είναι η Bolthouse Farms, η εταιρεία παιδικών τροφών, Plum Organics, και η εταιρεία παραγωγής μπισκότων, Kelsen Group.
www.fnbdaily.com
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top