ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Δύο πολυμελείς συμμορίες «νονών της νύχτας» εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν 19 μέλη από διάφορες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα, κατάφεραν να πιάσουν και τα αρχηγικά μέλη, αλλά και δύο αστυνομικούς που εμπλέκονται με την υπόθεση.
Οι συλληφθέντες είναι 16 Έλληνες, δύο Αλβανοί και ένας Ουκρανός, από 26 έως 59 ετών. Ακόμη, αναζητούνται 11 μέλη.
Εις βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με το πρόσχημα παροχής προστασίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.
Οι δύο συμμορίες συνεργάζονταν μεταξύ τους και με το πρόσχημα παροχής προστασίας εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων.
Οι «ταρίφες» των συμμοριών ξεκινούσαν από 250 ευρώ και έφταναν τα 2.500 ευρώ για προστασία.
Παράλληλα, Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και από τις έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Πιστόλι διαμετρήματος 6.35 mm με γεμιστήρα, 179 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 3 κυνηγετικές καραμπίνες και 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο και 2 σιδερογροθιές, μπαστούνι στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ξίφος, πτυσσόμενο κλομπ και σπρέι πιπεριού, μικροποσότητα κοκαΐνης, 3 Ι.Χ αυτοκίνητα, 26 κινητά τηλέφωνα, 20 αμπούλες με αναβολικά, 3.055,50 ευρώ και 537 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και ατζέντες με διάφορες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top