ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Θα αρχίσει στην ώρα του; Πόσες ομάδες θα πέσουν; Ποιο κανάλι θα το δείξει και με πόσα λεφτά; Το πρωτάθλημα μοιάζει κλειδωμένο και δείχνει να υπάρχει μια μόνο λύση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. 


Η κλήρωση έγινε, το πρόγραμμα βγήκε, όλα… έτοιμα για το πρωτάθλημα. Ή μήπως όχι; 

Αυτό που μοιάζει αυτονόητο σε όλες τις άλλες χώρες, στη δική μας μοιάζει με ποδοσφαιρικό ανέκδοτο. Γιατί πέρα από τη σειρά που θα αντιμετωπίσει η μια ομάδα την άλλη, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει τίποτα άλλο δεδομένο στη Σούπερ Λίγκα! 

Με επίκεντρο την αντιπαράθεση της διοργανώτριας με τη NOVA κι ενώ μεσολαβεί κάτι παραπάνω από ένας μήνας για τη σέντρα, δεν ξέρουμε τίποτα για το πώς και πότε θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα. 

Ούτε αν θα ξεκινήσει στην ώρα του. Ούτε αν ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω πλέι οφ. Ούτε πόσες ομάδες θα πέσουν. Ούτε αν θα το δείξει το συνδρομητικό κανάλι. Ούτε τα χρήματα που θα λάβουν οι ομάδες για να συμβεί αυτό! Μια ωραία ατμόσφαιρα… 

Με το πρωτάθλημα λοιπόν κλειδωμένο απ’ όλες αυτές τις παραμέτρους, μια μόνο λύση φαντάζει ως το «κλειδί» για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο: Η συμφωνία για μείωση των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα από τη μεθεπόμενη σεζόν. 

Τόσο ο Γιώργος Βασιλειάδης, όσο και η NOVA και οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι με τους οποίους ήδη έχουν γίνει συζητήσεις (ΕΡΤ, Cosmote TV, Vodafone, Wind) έχουν θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση το να υπάρχουν 14 ομάδες τη σεζόν 2018/19 στην πρώτη κατηγορία. 

Εδώ λοιπόν είναι όλο το «ζουμί». Διότι για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υποβιβαστούν την προσεχή σεζόν τέσσερις ομάδες. Και για να δεχθούν οι «μικροί» να συμβεί κάτι τέτοιο θέτουν ως απαράβατο όρο αναδιανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Στο πλαίσιο λοιπόν των εντατικών ζυμώσεων που γίνονται, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ (και λιγότερο ο ΠΑΟΚ) απαντούν στις μικρότερες ομάδες ότι ήδη έχουν χάσει πολλά χρήματα και δεν σκοπεύουν να χάσουν άλλα. Άλλωστε στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση της NOVA για μείωση 10% (από τα 37 εκατ. ευρώ στα 31), ενώ το συνδρομητικό δεν προτίθεται να δώσει και περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ για τις ρήτρες των 4 εκατ. ευρώ που οφείλονται. 

Δεδομένων λοιπόν όλων αυτών, οι «μεγάλοι» προτρέπουν τους «μικρούς» να δεχθούν τη μείωση των ομάδων, εξηγώντας ότι αυτό θα είναι προς όφελός τους για τον εξής λόγο: 

Επειδή από τις συζητήσεις που έχουν γίνει με νυν και εν δυνάμει παρόχους έχει δημιουργηθεί η αίσθηση πως το τίμημα για ένα πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες (και αυτόματα πιο ανταγωνιστικό) θα είναι αυξημένο. Άρα και τα έσοδα για τους «μικρούς» μεγαλύτερα. 

Τους τίθεται, δε, υπόψη ο αυξημένος κίνδυνος -αν αρνηθούν- να μην υπάρχει καν προϊόν τη σεζόν 2018/19. Διότι αν το προσεχές πρωτάθλημα βγει κουτσά-στραβά με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα, το επόμενο είναι σχεδόν βέβαιο δεν θα ξεκινήσει καθόλου. 

Αυτό είναι λοιπόν το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και εκεί παίζεται το παιχνίδι στις συνεχείς επαφές που υπάρχουν μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Με τις έξι μέρες που μεσολαβούν ως τη διαμόρφωση της προκήρυξης του πρωταθλήματος να αποτελούν την τελευταία προθεσμία για να βρεθεί λύση και να μην τιναχτεί στον αέρα το πρωτάθλημα.

sport-fm.gr


Πηγή: http://ift.tt/2ueQIr8
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top