ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μια από τις πιο ισχυρές χώρες, που βρίσκεται στο επίκεντρο συχνά πυκνά και που οι περισσότεροι έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει κάποια «μυστικά» που ίσως δεν γνωρίζατε.

1. Καλύπτοντας μια περιοχή 242.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια αρκετά μεγάλη χώρα, αλλά στην πραγματικότητα κανένα σημείο της δεν απέχει περισσότερα από 113 χιλιόμετρα από τη θάλασσα.

2. Καθημερινά, οι Βρετανοί πίνουν 165 εκατομμύρια κούπες τσάι.

3. Με 1 στους 4 Βρετανούς να είναι παχύσαρκος, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον υψηλότερο δείκτη παχυσαρκίας στην Ευρώπη.

4. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι προφορές αλλάζουν έντονα κάθε 40 χιλιόμετρα.

5. Ένα από τα πιο περίεργα fact που αφορούν την Αγγλία είναι πως θεωρείται παράνομο να πεθάνει κάποιος στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

6. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει επισκεφτεί περισσότερες από 116 χώρες του κόσμου, παρ’ όλο που δεν έχει διαβατήριο, αφού δεν χρειάζεται να αποδείξει την ταυτότητά της.

7. Το York στη Βόρεια Αγγλία θεωρείται η πιο στοιχειωμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου και μια από τις πιο στοιχειωμένες του κόσμου, με περισσότερες από 500 καταγεγραμμένες υποθέσεις που αφορούν φαντάσματα.

8. Φιλοξενεί την πιο σύντομη πτήση του κόσμου, η οποία διαρκεί μόλις 2 λεπτά και συνδέει 2 μικρά νησάκια, το Westray και το Papa Westray.

9. To Λονδίνο δεν ονομαζόταν πάντα έτσι, αλλά στο παρελθόν είχε διάφορα ονόματα όπως Plowonida, Lowonidonjon, Londinium, Londinion και Lundenwic.

10. Μπορεί να είναι μια χώρα διάσημη για το βροχερό της καιρό, αλλά το καλοκαίρι μπορεί να γίνει αρκετά ζεστός. Το 2003, μάλιστα, καταγράφηκε θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 38 βαθμούς Κελσίου στο Κεντ, νοτιοανατολικά της Αγγλίας.

clickatlife.gr


Πηγή: http://ift.tt/2ur3hzt
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top