ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Λίγο μετά τις 10.30 έφτασαν οι πολυτραυματίες από τον φονικό σεισμό της  Κω στην...

Κρήτη και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο  Έλληνες και δύο τουρίστες, ηλικίας από 22 έως 28 χρόνων οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την διάρκεια του σεισμού έντασης 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την ώρα που διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής.

Τα περιστατικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτης, Μάγδας Ζεάκη στο cretapost, αφορούν «έναν τραυματία που φέρει υπαραχνοειδής αιμορραγία στον εγκέφαλο και είναι διασωληνομένος, ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου από το σημείο της κνήμης, ένας καταγματίας κι ένας με πρόβλημα στον οφθαλμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρίστας που έχει υποστεί ακρωτηριασμό φέρει τραύματα και στο δεύτερο πόδι του ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου.

«Αυτή την ώρα ο τραυματίας με τον ακρωτηριασμό έχει εισαχθεί στο χειρουργείο όπου και πραγματοποιείται επέμβαση ενώ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταφέρθηκε ο διασωληνωμένος. Αυτά τα δύο περιστατικα είναι και τα σοβαρότερα και είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα», επεσήμανε σχετικά στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.

Από νωρίς σε επιφυλακή ΕΚΑΒ Κρήτης και νοσοκομεία






Από την πρώτη στιγμή που έγινε η ενημέρωση για την ενδεχόμενη μεταφορά τραυματιών στην Κρήτη τόσο το ΕΚΑΒ όσο και τα νοσοκομεία του Ηρακλείου τέθηκαν σε επιφυλακή.

seismos-krhth-6«Ήδη από τα ξημερώματα και τα δύο νοσοκομεία είχαν τεθεί σε ετοιμότητα και υπήρχε επικοινωνία τόσο με την 7η ΥΠΕ Κρήτης όσο με το Κέντρο Επιχειρήσεων και την διοίκηση του νοσοκομείου της Κω», ανέφερε ο κ. Τασσόπουλος.


Πηγή: http://ift.tt/2uh0053
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top