ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Η Michael Kors συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική υποδηματοποιία πολυτελείας Jimmy Choo αντί
896 εκατομμυρίων στερλινών (1 δισεκ. ευρώ/1,2 δισεκ. δολάρια), σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας ειδών πολυτελείας.
Η Jimmy Choo ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από τον μαλαισιανής καταγωγής Τζίμι Τσου ο οποίος έφτιαχνε παπούτσια κατά παραγγελία και μια διευθύντρια του περιοδικού μόδας Vogue, που άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στο ανατολικό άκρο του Λονδίνου. Η υποδηματοποιία έγινε γνωστή για τις γόβες στιλέτο και τα αξεσουάρ της αλλά και από τις διάσημες πελάτισσές της, όπως η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Μισέλ Ομπάμα, η Κέιτ Μίντλετον, η Νικόλ Κίντμαν και η Λέιντι Γκάγκα. Σήμερα δραστηριοποιείται σε πόλεις από το Λονδίνο έως το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο.
Ο υποδηματοποιός είχε αποκαλύψει τον Απρίλιο ότι θα πωλούσε την επιχείρηση, δύο χρόνια μετά την ένταξή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Michael Kors δήλωσε ότι απέσπασε για την προσφορά της τη συμφωνία του βασικού μετόχου του Jimmy Choo, την επενδυτική εταιρία JAB Luxury με έδρα του Λουξεμβούργο, που κατέχει το 67,66% του κεφαλαίου.
Ο αγοραστής προτίθεται να διατηρήσει τη σημερινή διεύθυνση της Jimmy Choo και να αναπτύξει την εταιρία ανοίγοντας νέα καταστήματα και πωλώντας μέσω Διαδικτύου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top