ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Είχε τραυματιστεί στη...

φωτιά στο Ζευγολατιό και χαροπάλευε επί 4 ημέρες – Σπαρακτικές στιγμές στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας – Βαρύ πένθος στην Πυροσβεστική – Συλλυπητήρια από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος από την είδηση του θανάτου του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη.

Ο 33χρονος δόκιμος υπαξιωματικός άφησε την τελευταία του πνοή στις 07:40 το πρωί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο άτυχος πυροσβέστης μαζί με τρεις συνάδελφους του ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά στην Κορινθία, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο.

Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα το οποίο έφερε ρυμούλκα. Στο δρόμο ωστόσο το όχημα ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Αριστείδης Μουζακίτης και ελαφρύτερα οι άλλοι 4 επιβαίνοντες.

Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 33χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασης του είχε διακομισθεί στο 251 ΓΝΑ.

Επί 4 ημέρες έδωσε άνιση μάχη με το θάνατο. Το πρωί της Δευτέρας η είδηση έσκασε σαν κεραυνός στο 251 ΓΝΑ, με τους συγγενείς του να ξεσπούν σε κλάματα και το Πυροσβεστικό Σώμα να πενθεί για το 33χρονο παλικάρι.

Με ένα σύντομο, αλλά συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, αποχαιρέτισε τον άξιο πυροσβέστη. «Έφυγε σαν ήρωας» επισημαίνει ο κ. Καπέλιος, ο οποίος στο μήνυμά του αναφέρει: «Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής, σε έναν νεαρό και σπουδαίο συνάδελφο, τον δόκιμο ανθυποπυραγό Μουζακίτη Αριστείδη, που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας, πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσιακή συνέπεια. Ένας νέος άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αιωνία του η μνήμη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη. Ταυτόχρονα με τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της Πυροσβεστικής με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει: «Είναι απαραίτητο να ληφθούν όλες οι απαραίτητες μέριμνες ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ενισχυθεί περαιτέρω με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με περισσότερη ασφάλεια για τους πυροσβέστες και αποτελεσματικότητα τα πύρινα μέτωπα που ξεσπούν σε ολόκληρη την επικράτεια».

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη εκφράζει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με ανάρτησή του στο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει: «Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του τριαντατριάχρονου δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που είχε τραυματιστεί βαριά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου.Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

«Υποκλινόμαστε τη μνήμη του δόκιμου ανθυποπυραγού», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας την αμέριστη στήριξή του στην οικογένειά του. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και η πολιτική ηγεσία εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους και τονίζουν: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με βαθιά οδύνη, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που έχασε την ζωή του στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντός του προς την κοινωνία.

Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους οικείους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ως φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την κοινωνική του αποστολή. Υποκλινόμαστε στη μνήμη του και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».



Πηγή: http://ift.tt/2uxdI4p
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top